Kertünk-Portánk

Nádtető fedi a görbefába álmodott pergolát

Vaskor István
Vaskor István

A vidék újságírója. 2018. 07. 30. 06:14

A bútorkészítő számára fontos a megrendelők iránt érzett szeretet és tisztelet.
Korábban a témában:

Nagy András a picinyke göcseji településen, Milejszegen él, s azt vallja, hogy az égiek segítették ahhoz, hogy görbefa bútorok gyártásával foglalkozzon. Számára a fával való találkozás leginkább saját magát, a természet megszelídítését jelenti a hagyományok iránti alázattal és tisztelettel megspékelve. Erről is mesélt, amikor először írt róla a Sokszínű Vidék:

Érezni kell a fát, és az megmutatja, mi szeretne lenni
Kicsinyke faluban teljesedett ki az egykori városi panellakó élete.

Egy évtized alatt András rengeteg bútort és dísztárgyat készített fából, s nem csupán saját magának, hanem megrendelésre is. Ezek között található legújabb remeke, egy “görbefába álmodott” pergola, mely akác, fenyő és gyümölcsfák felhasználásával készült, és a munkafolyamat zárasaként nádtetőt kapott.

A bútorkészítő kérdésünkre elmondta, 4 nap munkaidőt fektetett be, ami igen intenzív, napi 14 órát jelentett. A pergola Nagykanizsára készült az ő neves szemész orvos barátjának és párjának.

Talán nem lett volna ilyen szép, ha nem a személyes kapcsolat szüli a munkát, mert fontos a megrendelők iránt érzett szeretet és tisztelet

– mondta András.

A mester lelkületét, alázatát ismerve nem meglepő, hogy nagyon fontos számára a személyes találkozás, a megrendelőkkel való beszélgetés. A végeredmény – mint minden remekében – ezúttal a pergolában is érzékelhető. Gratulálunk, és várjuk az újabb “csodákat”.

Fotók: Nagy András

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2018. július 31.
Sztaracsek Ádám, a Jánoska Cukrászda cukrásza által készített, Magyarország tortájának választott Komáromi kisleány elnevezésû torta egy szelete az augusztus 20-i ünnepi rendezvények szervezõinek sajtótájékoztatóján az Országház Vadásztermében 2018. július 31-én. A torta mézes-diós tészta alapú, van benne körte, csokoládé, vaníliás krém, fahéj és gyömbér.
MTI Fotó: Mohai Balázs
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.