Kertünk-Portánk

Gyomirtók helyett az elektronikus gyomirtásé lehet a jövő

Sokszínű Vidék
Sokszínű Vidék

2019. 02. 09. 17:44

Korábban a témában:

A RootWave brit startup gyomok növekedését kontrolláló technológiát fejlesztett. Lényege, hogy villamos energiával, az áramot hővé alakítva, gyökerüknél pusztítja el a káros gazokat. Használatával kevesebb gyomirtó szerre lesz szükség.

Amikor a szerkezet hozzáér a növényhez, elektromosságot bocsát ki, és a növény lényegében felforr tőle. A megoldás több szempontból is előnyös.

Nemcsak fenntartható és organikus, de nem igényel vizet sem. A technológia nem okoz kárt a talajnak és nem járul hozzá a széndioxid-kibocsátáshoz.

A RootWave a holland Steketeevel együttműködve vezeti be a piacon a technológiát, és további praktikus alkalmazásokat terveznek hozzá. A Steketee már olyan látástechnológiával rendelkezik, amely megkülönbözteti a gyomnövényt és a terményt.

A projekthez nagy reményeket fűznek, így a vállalatot 1 millió dollárral finanszírozza a The Yield Lab, valamint 1,5 millió dolláros támogatást nyert az Európai Uniótól is.

Via/Farms

Címlapfotó: pixabay.com

2030-ra megvédi a Föld 30 százalékát egy svájci milliárdos
Hansjörg Wyss egymillió dollárt adományoz a bolygó megmentésére.
vissza a címlapra

Kommentek

Budapest, 2019. február 21.
Az elsõ nyaralóhajó az Utazás 2019 kiállításon, a Hungexpón 2019. február 21-én. A Nicols Estivale Octo típusú nyaralóhajó 8-10 személy szállítására és egyben szállására alkalmas. A gyártó idén még további 9, 2020 májusáig összesen 20 hajót szállít le a Tisza-tó, Felsõ-Tisza vidékére, ami várhatóan felpezsdíti a régió idegenforgalmát.
MTI/Bruzák Noémi
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.