Kertünk-Portánk

Saját kezűleg újították fel a ,,Miházunkat”

2014 novemberében 3,5 hónapot adtak maguknak a beltér felújítására, 2015 február végén be is költöztek.

Kriszta és férje túl egy-egy váláson és egy lakótelepi albérleten, döntöttek úgy, hogy családi házat vásárolnak. Egy kisvárosban éltek, de az ottani árak miatt inkább a környező falvakban kezdtek nézelődni.

Pár kilométerrel távolabb találtak rá arra a házra, ami megtetszett nekik, amiben meglátták a lehetőséget. Nevet is kapott: ,,Miházunk-nak” hívják.

Fotó: Szegh Krisztina
Galéria
Fotó: Szegh Krisztina

2014 novemberében 3,5 hónapot adtunk magunknak a beltér felújítására, 2015 február végén be is költöztünk. Mindent ketten csinál(t)unk, kivéve a villany és fűtésszerelést, valamint a felújítás legelején a szobák betonozását.

– mesélte el Kriszta, aki a munkálatokról, tapasztalataikról blogot is vezet.

A ház stílusát Kriszta vidéki-parasztházasnak mondja, a barátaik szerint leginkább Krisztis.

Fotó: Szegh Krisztina
Fotó: Szegh Krisztina
Fotó: Szegh Krisztina
Fotó: Szegh Krisztina

Szeretjük újra gondolni a dolgokat, és szeretjük a természetes anyagokat. Rengeteg téglát építettünk be a házba és a ház köré, ez is meghatározza az egész otthonunk hangulatát

– mondja a ház asszonya.

Mára a ház külseje is elkészült, a tető vár még felújításra. Az udvar, a kert is kész, tele virágokkal. Mostanában végeztek a kerti rommal, a következő feladatnak a tetőterasz befejezését tűzték ki.

Fotó: Szegh Krisztina
Galéria
Fotó: Szegh Krisztina

A rengeteg munka során rájöttünk, sokkal-sokkal több mindent meg lehet oldani saját kezűleg, mint gondolnánk. Persze, kell hozzá a kellő akarat, elszántság, kitartás és szorgalom. De nagyon sokat lehet spórolni, ha magunk csináljuk meg a munkákat. És az az öröm, amit egy munka végén érzünk, semmihez nem fogható

– említi Kriszta, aki azt is elárulta, a gyerekek szerint a ház lett a férjével a hobbijuk, és igazából nem is tévednek ezzel a kijelentéssel.

Férje igazi ezermester, aki mindent megold, lehetőség szerint otthon fellelhető anyagokból, Kriszta pedig a kreatív vezető és a ,,fekete öves culáger” között ingadozik saját bevallása szerint, de nagyon élvezi.

Galéria
Fotó: Szegh Krisztina

Mindig mindent újra gondolunk, az a célunk, hogy minél kevesebb költséggel csináljunk jó, de egyedi, hangulatos dolgokat. A blognak is az volt a célja, hogy megmutassam, nem kell félni az 50-60-70 éves házaktól. Sok lehetőséget rejtenek, és egy régebbi ház felújításával lényegesen olcsóbban teremthetjük meg az otthonunkat.

Kiemelt kép: Szegh Krisztina

Lenyűgöző és praktikus a nádtetővel koronázott kicsi otthon
Íme a példa, miszerint egy kicsi ház is lehet szép.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik