Kertünk-Portánk

A kutya nem vírushordozó!

Séta után viszont ajánlott fertőtleníteni házi kedvencünket.

A ZöldEb – Kutyás Érdekvédelmi Egyesület a napokban adott ki közleményt arról, hogy a kutyák nem terjesztik a koronavírust. A kutatók cáfolják, hogy a háziállatok megbetegedhetnének a koronavírustól és továbbadhatnák azt gazdájuknak.

Így változtatta meg az ember a kutyák agyát
A tenyésztés nem csak a kutyák megjelenésén és viselkedésén változtatott.

Jelen állás szerint nincs arra utaló bizonyíték, hogy a hobbiból tartott háziállatok, mint a kutya vagy macska megfertőződhetnének az új koronavírussal. Ugyanakkor mindig érdemes kezet mosni, miután állatokkal foglalkoztunk, hiszen ez megóvhat minket olyan általános, állatok által terjesztett baktériumoktól, mint az E.coli vagy a szalmonella.

A koronavírus-járvány miatt érdemes a kutyasétáltatásból hazaérve áttörölni az állat szőrét fertőtlenítő törlőkendővel, a mancsát pedig szappanos vízzel megmosni

– javasolja a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola.

A koronavírus-járvány miatt érdemes a kutyasétáltatásból hazaérve fertőtlenítő törlőkendővel áttörölni az állat szőrét, a mancsát pedig szappanos vízzel megmosni. Fotó: MTI/Vajda János

Az iskola az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, ismereteik szerint a kutyák nem kapják el a koronavírust és nem hordozók, ugyanakkor a tisztaságukra most még jobban oda kell figyelni, mert nincs kizárva, hogy bundájukon át vihetik a vírust.

Hozzátették, érdemes arra is figyelni, hogy a gazdák ne simogassák egymás kutyáját.

Kiemelt kép: MTI/Vajda János

Hét dolog, amit idős kutyánk kérne, ha beszélni tudna
Korosabb kedvenceink másfajta gondoskodást igényelnek, mint a fiatal állatok.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik