Kertünk-Portánk

Tengerparti hangulat költözött egy gyönyörű mélykúti kertbe

Itt élmény az otthon töltött nyaralás is.

A koronavírus-járvány miatt a nyaralás lehetősége a távoli messzeségbe tűnt sokak számára májusban. Azóta ugyan kiderült, hogy mehetünk bizonyos helyekre, de az óvatosság továbbra sem árt, így sokan „Maradra” mennek nyaralni az idén. A jól hangzó településnév ne tévesszen meg senkit, az otthonunkat takarja a kifejezés. Gyermekkorom utált szava volt a vakáció alatt, amikor olykor a nyaralás úticélját így határozták meg a szüleim.

Ám az otthoni nyaralás is hangulatossá és felejthetetlenné tehető egy jó ötlettel, kellő kreativitással és némi kézügyességgel. Ha mi nem mehetünk el a tengerpartra, hozzuk a tengerpartot a kertünkbe!

Fotó: Suljovic Nóra

Erre gondolt a Bács-Kiskun megyei Mélykúton élő Suljovic Nóra is, amikor a saját kertjükben építette meg a házi tengerpartjukat.

Gondoltam tavasszal, ki tudja, tudunk-e menni nyaralni, ezért varázsoltam nyarat a kertünkbe.  Festettem egy kis tengerparti hangulatot. Tudom, nem tökéletes, de nem is olyat szerettem volna, mint egy fénykép

– mondta Nóra.

Nem kellett más hozzá, az eltervezésen és a megvalósításon túl, mint egy ócska ladik, néhány méretre vágott fa deszka, olajfesték, ecset, vászon anyag és a megfelelő munkaeszközök.

Így készült a kis hajó

Galéria
Fotó: Suljovic Nóra

A  olajfestékkel felfestette Nóra az elképzelt tengerparti hangulatot a fészer hátsó falára: lakóautót, két flamingót, pálmafát és a tengerpartot. Még a mostanában divatos távolságot mutató útjelző táblákat sem hagyta ki, hogy teljes legyen az összkép.

Igazi hajóskapitánynak érezheti itt magát a kislegény

Fotó: Suljovic Nóra

A kisfiának készült ötletes gyerekjáték hajót imitál.

Egy rossz ladik az alapanyag, a korhadt deszkákat kicseréltem, méretre vágtam dekopír fűrésszel a léceket, majd lecsiszoltam az egész felületet

– mesélte Nóra.

Aztán vékony lazúrral felületkezelte, mert a vastag lazúr pár éven belül felpikkelyesedik, és szeretné, ha a kisfia sokáig élvezhetné a játékot a saját készítésű hajón a házi játszóterükön. A vitorlatartó és orrvitorlatartó rudakhoz a bármelyik vasboltban megvásárolható sarokvasakat csavarral rögzítette a kreatív és ügyes kezű anyuka.

A végeredmény magáért beszél: ebben a hajóban bármelyik kisgyerek könnyedén a nyílt tengerre képzeli magát a kormánykereket forgatva.

Egy felfújható medencét is felállítottak a kertben, mert a tengerparti hangulathoz azért a víz is hozzátartozik.

Kiemelt kép: Suljovic Nóra

Mesefallá varázsolták a betonkerítést egy rábaközi faluban
Rábakecöl szép példával jár elöl a településszépítésben.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik