Kertünk-Portánk

Csodás kemencét építettek 32 óra alatt Vasváron

facebook/vándorkemencés
facebook/vándorkemencés
1000 db tégla + 4 mázsa cement + 1.5 köbméter homok + 32 helyszíni munkaóra + egy kis szenvedély = közös elszívós nagy pizzakemence körbeölelve.

A Vámosszabadiban élő Póta István azon szerencsés emberek közé tartozik, akinek két szenvedélye van és mindkettőnek élhet.

facebook/vándorkemencés

Az egyik, hogy saját fejlesztésű, fatüzelésű kemencéket, kerti konyhákat épít, a másik pedig, hogy, szívesen tesz eleget fesztiválok, esküvők vagy éppen baráti társaságok meghívásainak szerte az országban, ahol saját mobilkemencéiben készítheti el különleges finomságait.

Tizennégy éve született az azóta tartó szerelem, a kemenceépítés, amikor két székely mestertől szerzett tapasztalatai alapján családjának építette meg első kemencéjét.

facebook/vándorkemencés

Azóta a Vándorkemencésként ismert fiatalember kemencék százait készítette el, köztük ezt a különleges és csodás idei “termést”, egy Vasváron lévő Vindő Étterem pizzasütő kemencéjét.

1000 db tégla + 4 mázsa cement + 1.5 köbméter homok + 32 helyszíni munkaóra + egy kis szenvedély = közös elszívós nagy pizzakemence körbeölelve

– írta Facebook bejegyzésében.

facebook/vándorkemencés

Mint kiderült, a munkában társa is volt, így a 32 munkaórát megduplázhatjuk, ami a végeredményt tekintve semmit sem von le a remek teljesítmény értékéből.

Kapcsolódó
Maguk préselte téglából építették meg álmaik házát
A háromezer négyzetméteres telket a megvásárláskor burjánzó akácos terítette be.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik