Kertünk-Portánk

Ezek az okos kertöntöző rendszer mindent felülmúló előnyei

pixavay
pixavay
Forradalmi öntözéstechnika, ami az időjárást figyelembe véve öntözi a növényeinket.

Mit szólnánk, ha holnaptól nem lenne gondunk a kertünk öntözésével? Ha csupán az előnyeit élveznénk a szép kertünknek, és valóban a feltöltődés és a pihenés helyszíne lehetne?  A jó hír az, hogy ez ma már nem lehetetlen. Nincs szükség másra, mint megbízni az okosöntözőnk szakértelmében és hagyni, hogy az időjárást figyelembe véve öntözze a növényeinket.  B-Hyve  kerttulajdonosok felé nyújtott széleskörű termékkínálata már lehetővé teszi, hogy a nyugalom és a szépség szigete legyen a kertünk.

Miért nem elég egy egyszerű öntöző rendszer?

Miért kellene rábíznom a növények öntözését egy okos rendszerre? Azért, mert az okos rendszer tudja mi történik a ház körül, nem felejti el, sem bekapcsolni, sem kikapcsolni a rendszert. Ráadásul figyeli az időjárást, és annak megfelelően öntöz.

okoskert öntözés

Tények és tévhitek az öntözésről

1. A kiadós nyári felhőszakadásos esők nem kimondottan jók növényeinknek, mert csak a talaj felső részét áztatják át. Gyors elfolyásuk miatt nem tudnak mélyen felszívódni a talajba. A meleg hatására pedig a felső talajrétegből is hamar elpárolog.

2. Tévhit, hogy a nyári kánikulában nem szabad a gyepet és a növényeket megöntözni! De szabad, sőt kell is. A frissítő, lágy permetes  öntözést  alkalmazhatjuk a növény leveleinek a lehűtésére. Kis adagokban kijuttatva a vizet  megóvó, frissítő hatást érünk el.

3. Az öntözés optimális időszaka a késő este és a kora hajnal. Az alacsonyabb hőmérséklet miatt van ideje a víznek mélyre szivárogni a gyökérzónákba, és a párolgási veszteség is alacsony.

4. Essen szó a pázsitról is. Tavasztól öntözzük rendszeresen és a nyári kánikulában érdemes esténként vagy hajnalban alaposabban visszapótolni a nap közben felszívódó és elpárolgó nedvességet. A hosszú száraz időszakban a gyepet hetente 1-2 alkalommal alaposabb öntözést igényel. Az öntözés mennyisége hozzávetőlegesen 15 liter négyzetméterenként.

B-hyve – Meghatározó az öntözőrendszer vezérlés piacán!

A technika fejlődésével és az innovációba fektetett mérnöki munka eredményeképpen már sokkal pontosabb és jobb vezérlőkkel irányíthatjuk a kertöntözést, mint néhány éve. Ma már valóban  biztosított automatikus háttér.

De miért éppen a B-Hyve? 

  • A B-hyve  az egyik legfejlettebb öntözésvezérlő termékvonal a piacon, ami maximális odafigyelést és kényelmet nyújt tulajdonosának. Az Öntöző 24 egy szemléletmód és valós szolgáltatás egyben, vagyis a nap 24 órájában kézben tartja a kertöntözést, mindenféle felügyelet nélkül.
  • A vezérlő rácsatlakozik a helyi meteorológiai állomásra, ahonnan begyűjti az időjárás előrejelzési adatokat és akár az öntözés előtti pillanatban is képes leállítani azt, ha eső közeleg.
  • A rendszer egy felhő segítségével folyamatosan tanul, hogy a legoptimálisabban állítsa be kertünk öntözését. Ez az okoskert-öntözés.

Teljesen testre/kertre szabottá tehető az applikációs felületen keresztül, beállíthatóak a paraméterek öntözési területenként és ezt követően automatikusan kalkulál:

– talajtípus (homok, anyag, normál föld, stb…) szerint

– mennyire árnyékos az adott terület

– beesőzöttség aránya

– növény típusa (fű, bokor, virág, stb.)

– öntözési készülékek típusa (esőztető, forgó, rotoros, csepegtető szórófejek, stb…)

–  az adott terület esetleges lejtését

– mutatja öntözési zónánként, hogy aktuálisan mennyi a talaj becsült nedvesség tartalma

– mutatja a következő öntözési időt és aktuális köröket

– öntözési történetet, archívumot kezel, vagyis visszanézhető mikor, mennyit öntözött

– kezelhető, hogy milyen időszakban/idősávban engedjük az öntözést

  • Személyes automatikus értesítéseket kapunk a késleltetésről, fagyveszélyről vagy az öntözési program lefutásáról.
  • Mobilapplikáció segítségével természetesen lehetőségünk van belenyúlni a programba, de ha nem akarjuk folyamatosan szemmel követni a következő lépést, hanem csak élvezni az eredményt, akkor dőljünk nyugodtan hátra és élvezzük az élet egyéb szépségeit.
  • A B-hyve automatikusan elvégzi a feladatot és feleslegesen kijuttatott öntözővíz megspórolásával pénzt takarít meg nekünk. Kertünk mindig akkor és annyi vizet fog kapni, amennyi az időjárási körülmények szerint szükséges.
  • A B-hyve egy 24 órás szolgáltatás, folyamatos, automatikus felügyelet és kertszeretet. Mindezt ingyenes applikációs háttérszolgáltatással, ráadásul IOS-en és Androidon is működik a rendszer.

Az Orbit öntözéstechnikai vállalatot több mint 50 éve alapították Amerikában, ami mára az egyik vezető márkává vált a piacon. A kerttulajdonosok felé nyújtott széleskörű termékkínálata elérhető a világ 40 országában, 6 kontinensen, így a Mineralholding Kft. forgalmazásában Magyarországon is.

Szponzorált tartalom

A cikk a Mineralholding Kft. támogatásával készült.

Kapcsolódó
Tervezzünk holdkertet és éjszaka is csodálhatjuk virágainkat
Egy ilyen kertnek teljesen más varázsa van.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik