Kertünk-Portánk

Kivirágzik Magyarország, kezdődik a verseny

Smaria/Orzágalbum
Smaria/Orzágalbum
Már lehet jelentkezni az idei Virágos Magyarország környezetszépítő versenyre.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és a szervezőbizottság 2022 tavaszán 29. alkalommal hirdeti meg az ország legrégebbi és legnépszerűbb környezetszépítő versenyét, amely idén az eredeti hagyományaihoz tér vissza.

A Virágos Magyarország környezetszépítő verseny március 3-tól várja az önkormányzatok jelentkezését, a pályázatokat június 1-jéig lehet benyújtani, írja a viragosmagyarorszag.hu.

Kapcsolódó
Századik születésnapját ünnepli idén a Szegedi Fűvészkert
A Szegedi Tudományegyetemhez tartozó kertet 1922-ben alapították.

Idén ismét öt települési kategóriában – a kis falvaktól a nagyvárosokon át a fővárosi kerületekig – személyes jelenléttel történő zsűrizéssel zajlik a verseny. A szervezőbizottság ismét nagy hangsúlyt fektet a települések személyes bejárására, az elért eredmények helyszíni megismerésére, amely során szakmai eszmecserére és tanácsadásra is lehetőség nyílik.

Jövőre a verseny a jubileumi 30. évét ünnepli, a jeles eseményre már idén elkezdődik a felkészülés.

A Virágos Magyarország nemcsak a helyi közösségek számára jelentős mozgalom, hatása mára jóval túlmutat a virágos településkép fontosságán. Ezért 2023-ban méltóképpen szeretnénk majd megünnepelni a jubileumot

– fogalmazott Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója.

Idén is lesznek tematikus díjak. A kiemelt témák között szerepelnek a települések és a környező táj kapcsolatát erősítő tanösvények és zöld tematikus útvonalak, de keresik az Év legszebb fasorát, az Év óvoda- és iskolakertjét, illetve a Legvirágosabb főteret, főutcát is.

Idén harmadszor a határon túli magyarlakta települések is jelentkezhetnek a versenyre.

Kétéves kényszerszünet után 2022-ben újraindul az Entente Florale Europe európai környezetszépítő verseny is, melyen idén három város képviseli hazánkat.

Székesfehérvár és Orfű 2019-ben, Veresegyház pedig 2021-ben nyerte el a jogot a nemzetközi szereplésre, melyen 8 ország 12 települése mérettetik meg egymással. Jövőre várhatóan új tagországokkal is bővül az európai szervezet.

Kapcsolódó
Mire figyeljünk a virághagymák őszi ültetésekor?
Kezdő kertészek is bátran hozzáfoghatnak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik