Kertünk-Portánk

Varázsold a kertedbe a húsvétot, így díszíts kültéren

gettyimages.com
gettyimages.com
Szokásainktól, környezetünktől, a bennünk rejlő értékektől lesz igazi az ünnep. Díszítsük ünnepi ruhába az otthonunk, a kertünk és a lelkünk is, így lesz igazán boldog a húsvét.

A belső terekben mindannyian szeretünk dekorálni, díszíteni. Ide egy virágcsokor, oda egy barkaág. Kis nyuszik, csibék az asztalon, vidám színes tojások szanaszét a lakásban, és máris megvan a kellő hangulat. Na de mi a helyzet az udvaron? Elég, ha csak szépen nyílnak a kertben a virágok? Vagy más módon is készülhetünk az ünnepre?

Természetesen kültéren is bátran szabadon engedhetjük a fantáziánk és kedvünkre dekorálhatunk. Hoztunk is néhány ötletet!

Kapcsolódó
Húsvéti hagyományainktól lesz igazi az ünnep
Húsvéti népszokásaink generációról generációra hagyományozódnak.

Tojásfa kint is, bent is

A benti dekorációs elemek közül a leglátványosabb a tojásfa. Miért ne lehetne az ötletet odakint is megvalósítani? Manapság egyre divatosabb a falvakban is fát díszíteni húsvétkor, ennek mintájára a kertben is teleaggathatunk színes tojásokkal egyet.  Semmi más nem kell hozzá, mint egy fiatal fa, aminek az ágait még elérjük, és sok ügyes kéz, ami elkészíti a dekorációt, és már kezdődhet is a díszítés.

gettyimages.com

Persze nem csak tojások kerülhetnek a fára. Nyuszik, barik, csibék, színes szalagok is alkothatják a dekorációt.

Húsvéti kaspók

Remekül feldobja a terasz vagy az udvar hangulatát, ha a kikerülő virágok szedett-vedett, különböző cserepek helyett egyforma kaspóban, virágtartóban vannak. Ezek lehetnek élénk színű, bohokás hangulatot árasztó darabok, de megtehetjük azt is, hogy kézzel festünk rájuk valamilyen húsvéti motívumot vagy virágot. A kaspók tavaszi dekorációként a kertbe, udvarra is kikerülhetnek.

gettyimages.com

Erre az időszakra a virágok mellé állíthatunk nyuszikat, csibéket is a cserépbe, de kerülhetnek bele tojások is. Kis dekoráció, de remek hatást lehet vele elérni.

Függő tavaszi virágok

Bár a kert tele lehet csodás virágokkal, a balkonra is juttathatunk belőlük, például úgy, hogy függő cserepekbe ültetünk színpompás példányokat.

gettyimages

Ugyanezt a hatást érhetjük el függő virágkoszorúkkal. Ezek elkészítése nem bonyolult, de a hatásuk elképesztő.

Koszorú az ajtóra

A tavasz és a húsvét elképzelhetetlen tavaszi hangulatú, színes ajtódísz nélkül, így természetesen a koszorú is méltó kelléke a kültéri dekorációnak. Készülhet virágból, műanyag tojásokból, tollakból, virágos ágakból. Mondjuk még?

gettyimages.com

A variációk száma végtelen, a hangulat pedig, amit elénk varázsol, ahogy az ajtó felé közelítünk, egyértelműen pozitív. A lényeg, hogy legyen nagyon színes, mint maga a tavasz!

Nyuszi áll a ház előtt

Ahogy karácsonykor sokan rénszarvast, fenyőfát, hóembert állítanak őrködni a kapuba vagy a bejárati ajtó elé, ilyenkor húsvétkor a nyuszik vehetik át ezt a szerepet. Legjobb fából készíteni ezeket a kerti díszeket, de a kreatívabbak más anyagokkal is próbálkozhatnak.

A farönk is remek megoldás lehet.

gettyimages.com

Szokásainktól, környezetünktől, a bennünk rejlő értékektől lesz igazi az ünnep. Díszítsük ünnepi ruhába az otthonunk, a kertünk és a lelkünk is, így lesz igazán boldog a húsvét.

Szponzorált tartalom

A cikk az ALDI támogatásával készült – ahol nemcsak a húsvéti meglepetésekhez és menühöz szerezhetünk be mindent, hanem a lakás, a kert és az ünnepi asztal tökéletes díszítéséhez is.

Olvasói sztorik