Kertünk-Portánk

Virágok, színek, nyuszik avagy így teremts húsvéti hangulatot magad körül

gettyimages.com
gettyimages.com
Néhány bájos, színes darabbal is becsempészhetjük otthonunkba a napsütést, az energiát és az ünnepi hangulatot.

A húsvét a karácsony mellett az az ünnepi időszak, amiről mindannyiunknak már gyermekkorunktól kezdve kellemes emlékei vannak. A tojásfestés, a csokinyulak, a keresgélés a zöld fűben, a locsolkodás izgalma, mind-mind olyan maradandó emlékként maradnak meg bennünk, amik végigkísérik egész életünket.

Talán ennek, talán a tavasz illatainak, színeinek köszönhető, hogy sokan nagy kedvvel díszítjük fel otthonunkat a húsvéti időszakban. A csúcspontot természetesen az ünnepi festett tojások jelentik sok háztartásban, ám díszíteni a tojásokon túl is sokféleképpen lehet még a környezetünket.

Hangolódjunk hát rá a húsvétra:

Kapcsolódó
33 ötlet a húsvét vidám megünnepléséhez
Így színesíthetjük a húsvéti előkészületeket és az ünnepet.

Virágok mindenhova

A tavasz egyik nagy szenzációja, hogy ebben az időszakban elárasztanak minket a virágok. Csodaszépek, színesek, illatosak. A vidám sárga nárcisztól az ezerszínű tulipánon át az illatos jácinton keresztül az aranyvesszőig sorolhatatlanul sok virágnak örülhetünk.

gettyimages.com

Nem is kell fukarkodni velük, a lakás minden pontján tehetünk ki belőlük, hogy feldobják a teret. Az aranyvessző hosszú ágai jól mutathatnak padlóvázában, a nárciszok és a tulipánok kacsinthatnak ránk az étkezőasztalról, de a nappali bármely pontjáról is.

gettyimages.com

A csokrok mellett a virágos ágak is jól érvényesülnek

Nem csak aranyvesszővel, de a most virágzó fák egy-egy ágával vagy barkával is dekorálhatunk. Amellett, hogy nagyobb terjedelmükkel remekül mutatnak, a barkára – mivel nagyon sokáig otthonunk dísze lehet – tojásokat, nyuszikat is akaszthatunk.

gettyimages.com

A tojásfa ki ne maradjon!

És ha már így szóba került a barka és a felaggatott tojások, mindenképpen érdemes szót ejtenünk a húsvéti dekoráció egyik legkreatívabb díszéről, a tojásfáról, ami nem csak különösen szép, feltűnő dekorációs elem, de elkészítésébe az egész család bevonható.

gettyimages.com

A kicsik imádni fogják a papírhajtogatást, a tojásfestést, a nyuszidekorálást, anya pedig a gyönyörű díszt, ami a nappali vagy a konyha éke lesz sokáig.

gettyimages.com

Asztaldíszek minden formában

Virágok, természetes anyagok, tojások, szalvéták, gyertyák és még ezerféle kellék alkothatja az asztaldíszeket, amiket kihelyezhetünk a lakás több pontján. Egy valami azonban biztosan igaz lesz mindegyikre – a vidámság és a szín. Hiszen a tavasz éppen ezekben tobzódik a hosszú, szürke tél után. Az életszeretet, a vidámság jelenik meg minden díszben, és dobja fel lakásunk hangulatát.

gettyimages.com

És természetesen a koszorúkról se feledkezzünk meg

A vízszintes felületek után díszítsük a függőleges felületeket, például az ajtókat. Egy vidám, tavaszi vagy nyuszikás koszorú remek szolgálatot tehet. Akár mi magunk is elkészíthetünk egyet egyedül, vagy a családdal, de ha nincs fantáziánk vagy időnk, készen is jobbnál-jobbakat vásárolhatunk.

gettyimages.com

Díszesen terített asztal

És természetesen nem maradhat ki a családi élet központja, a húsvétkor is fontos szerepet betöltő helyszín, az étkezőasztal sem. Adjuk meg hát a módját, és díszítsük fel azt is. Van dekoráció, amit csak az ünnepen érdemes bedobni, de vannak díszek, apró furfangok, amiket már napokkal előbb is bevethetünk. Nyuszi alakúra hajtogatott szalvéták, kedves asztaldíszek, néhány színes tojás csak néhány példa a sokból.

Az ünnepi terítéknél kerülhet friss virág az asztalra, szebb terítő, díszesebb porcelán.

gettyimages.com

A tavasz beköszöntével mindenki igyekszik frissebbé, színesebbé tenni otthonát. Különösen jó alkalom erre a húsvét. De nem kell túlzásokba esni ahhoz, hogy lenyűgöző szezonális megjelenést teremtsünk. Nem kell mindent telezsúfolni tojásokkal, nyuszikkal, csibékkel ahhoz, hogy ráhangolódjunk az ünnepre. Néhány bájos, színes darabbal is becsempészhetjük otthonunkba a napsütést, az energiát és az ünnepi hangulatot.

Szponzorált tartalom

A cikk az ALDI támogatásával készült – ahol nemcsak a húsvéti meglepetésekhez és menühöz szerezhetünk be mindent, hanem a lakás és az ünnepi asztal színpompás díszítéshez is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik