Megszületett a világ első alkoholos szőlője

Bár sokan szkeptikusok, de elvileg jövőre már kapható lesz az üzletekben.
Kapcsolódó cikkek

A Slosh Education Institute tudósai  génmódosítási (GM) technológia segítségével egy alkoholos szőlőfajtát fejlesztettek ki. A Grape folyóiratban megjelent tanulmány szerint a gyümölcs csúcsérettségi idején 7-10%-os alkoholtartalommal rendelkezik- írja a foodveb.

Antonio Inebriado, a projekt vezetője elmondta, hogy a szőlő turmixokban, sós ételekben és snackként is fogyasztható. Hozzátette:

A szőlő felhasználhatóságát  és még sok mást is tesztelnünk kell még.

A génmanipuláció az elmúlt évtizedekben sok területen ellenállásba ütközött, és valószínű, hogy ezesetben is megkérdőjelezik majd, hogy valóban ez-e a technológia leggyümölcsözőbb felhasználása.

Inebriado arra biztatta a szkeptikusokat, hogy próbálják ki a szőlőt, mielőtt elhamarkodott következtetéseket vonnának le.

A szőlő várhatóan 2023-ban kerül kereskedelmi forgalomba.

Kapcsolódó
Ez a legdrágább borrégió az országban
A Balatonnál élni, nyaralni, de gazdálkodni sem olcsó.