A Slosh Education Institute tudósai génmódosítási (GM) technológia segítségével egy alkoholos szőlőfajtát fejlesztettek ki. A Grape folyóiratban megjelent tanulmány szerint a gyümölcs csúcsérettségi idején 7-10%-os alkoholtartalommal rendelkezik- írja a foodveb.
Antonio Inebriado, a projekt vezetője elmondta, hogy a szőlő turmixokban, sós ételekben és snackként is fogyasztható. Hozzátette:
A szőlő felhasználhatóságát és még sok mást is tesztelnünk kell még.
A génmanipuláció az elmúlt évtizedekben sok területen ellenállásba ütközött, és valószínű, hogy ezesetben is megkérdőjelezik majd, hogy valóban ez-e a technológia leggyümölcsözőbb felhasználása.
Inebriado arra biztatta a szkeptikusokat, hogy próbálják ki a szőlőt, mielőtt elhamarkodott következtetéseket vonnának le.
A szőlő várhatóan 2023-ban kerül kereskedelmi forgalomba.