Kertünk-Portánk

Miért nem jutott eddig eszünkbe? Ezzel a módszerrel biztos elkerülnek a szúnyogok

pixabay
pixabay
Hogy a következő kerti rendezvényünket ne rontsák el, erre az egy dologra lesz szükségünk.

Cikkek ezrei keringenek a neten, hogyan és milyen módszerekkel tarthatjuk távol a kis vérszívókat. Akadnak szerencsésebbek, akiket kevésbé szeretnek a szúnyogok, de a többi esetben jöhetnek a  gyógynövényes füstölők vagy krémes praktikák. Sajnos sokszor ezek sem vezetnek eredményre. Egy-egy invázió idején szinte képtelenség a meleg nyári estét a szabadban élvezni miattuk.

Egy eszköz, ami valóban hatékonyan segít távol tartani a szúnyogokat és vegyszermentes

Ha nem szeretnénk vegyi anyagokkal kezelni a kertünket, hanem valamilyen természetes megoldást keresünk a szúnyogok ellen, akkor a füst egy valóban bevált módszer erre, de valljuk meg, ki akarna a kertjében füstszagban ülni? Azon túl, hogy nem túl kellemes, nem is igazán egészséges. Az illóolajoknak persze kellemes az illata, de a hatékonyságuk igencsak kérdéses – olvasható a Nosalty oldalán.

A megoldás a ventillátor.

Igen, ennyire egyszerű a dolog. A ventilátor képes távol tartani a vérszívókat, amíg a kertben eszünk, iszunk.

Még egy 2003-ban készült tanulmány is alátámasztja ezt, habár eszerint összetettebb dologról van szó, minthogy a ventilátor által keltett erős szél távol tartja a szúnyogokat. Mindenesetre a módszer tényleg működik. Azon felül, hogy szúnyogmentesíti a környéket, a ventilátor a kellemes hűsről is gondoskodik a nagy melegben, ráadásul a többi kellemetlen látogatót, például a legyeket és egyéb rovarokat is távol tartja az ételtől.

Kapcsolódó
Naponta ezer szúnyogot is elfogyaszt egy denevér
Egyetlen példány élete során több, mint 2.7 millió szúnyogot pusztít el.
Olvasói sztorik