Kertünk-Portánk

Megérett a világ első Rubik-kocka görögdinnyéje

Kreatív dinnyetermesztő piacozik Hódmezővásárhelyen.

Újabb kockával rukkolt elő a vásárhelyi dinnyetermesztő. Korábban már írtunk róla, hogy Pap Róbert igencsak kreatív, ha a dinnyéi vannak terítéken.

Kapcsolódó
Finom, de drága a hazai dinnye
És várhatóan nem is lesz olcsóbb.

A leleményes fiatalember különleges dinnyéi mindig népszerűek, nagy feltűnést keltenek. A közösségi oldalon tett legújabb bejegyzése ismét sikert aratott ismerősök és ismeretlenek körében egyaránt. Róbert legújabb találmánya a “Rubik-kocka” dinnye, erről mesélt a Sokszínű Vidéknek.

2019-ben “sima” kocka alakút neveltem, majd következő évben létrehoztam a “dobókockát”. Idén valami mással szerettem volna előrukkolni, úgy döntöttem, színes Rubik-kocka dinnyét készítek. A legnagyobb kihívás a sablon megoldása volt, a “csíkokat” besüllyesztettem, így a kockagyümölcs színes idomai kidomborodnak

– mesélte a művészkedvű dinnyetermesztő.

Három éve, amikor először felötlött benne a kocka alakú dinnye gondolata, üvegből készített sablonokat, ám végül külföldről beszerzett gyári sablonokban nevelte az első zöld kockákat.

A legújabb, színes Rubik-kocka dinnyét azonban már saját készítésű sablonnal állította elő: ahogy a dinnye növekedett, úgy “öltötte magára” a kockás külsőt.

A zöld csemegét ezután már csak színessé kellett varázsolni, ehhez Pap Róbert élelmiszer biztonsági szempontból is kifogástalan ételfestéket használt, így mázolta be a mézédes gyümölcsöt.

Azokat a részeket, amit festeni akartam, egy “titkos eljárással” elő kellett készíteni, mert eredetileg nem fogott rá az ételfesték. A végeredmény semmilyen mérgező anyagot nem tartalmaz

– avatott be némi szakmai titokba a fiatalember.

Pap Róbert azt is elárulta, jövőre még nem tudja, milyen különlegességet alkosson. Nem ér rá ilyenekkel foglalaltoskodni, hiszen dübörög a dinnyeszezon. Azt is mesélte, hogy rendszerint a téli, nyugalmasabb időszakban szokta kigondolni a legújabb trendeket.

Kapcsolódó
Gyümölcsparádé a nagykörűi fűszerésztől
Receptjei között igazi különlegesség a zöldtealeves sárgadinnyével és a szezámmagos rántott banán.

fotók: Pap Róbert

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik