Kertünk-Portánk

Pasztell kék lesz az új konyhai színtrend 2023-ban?

Tom Howley
Tom Howley
Lakberendezési szakértők reagálnak a konyhánkat felfrissítő leheletfinom árnyalatra.

Bár mindannyian egyetérthetünk abban, hogy a zöld konyhák elbűvölőek, a púderkék egyre növekvő vonzereje is érthető. Ennek a lágy árnyalatnak a tónusai egyformán tükrözik a természet legkiválóbb természeti értékeit, az óceáni tónusokkal és a nyugodt nyári égbolt árnyalataival, amelyek nyugalmat hoznak konyhánkba.

A színtan nem kevesebb, mint 183 árnyalatát említi a kék színnek. A  legújabb konyhai divatirányzat a púderkék, babakék vagy Provence-i kékre hajaz leginkább.

A legfrissebb keresési trendek azt mutatják, hogy az elmúlt időszakban a „púderkék konyhák” átlagosan 200%-kal ugrottak meg, míg az ilyen színű festékek iránti kereslet szintén 200%-kal nőtt, a világoskék színvilágú szekrények pedig hasonlóan 191%-kos növekedést mutat. Valóban ez lesz az a szín, ami veszélyezteti a zöld vitathatatlan erejét?

Tom Howley

Milyen előnyei vannak a leheletnyi kéknek a konyhában?

A szakemberek szerint a kék egy biztonságos választás, amely a legtöbb konyhában működik, legyen az modern vagy hagyományos, mérettől függetlenül. Megnyugtató és könnyű vele együtt élni, ráadásul számos árnyalata közül választhatunk. A pasztell kék  egy semleges szín, ami időtlen és sokoldalú tulajdonságait kínálja mindazoknak, akik szakítani szeretnének a konyhákban megszokott színvilággal. Ha pedig szeretjük a rusztikus stílust, akkor lelkesítsen minket, hogy ez a színvilág tökéletes harmóniába kerülhet ilyen stílusú bútorainkkal. 

Tom Howley

Ezen megfigyeléseket és tapasztalatokat a konyhai stílusok tervezője és megvalósítója, Tom Howley is beépíti munkáiba, és mint látszik is, valósággal ünnepli ezt a pasztell árnyalatot. Mint kiemelte:

A pasztell kék konyhák nagyon  népszerűek, hiszen mindig frissnek és tisztának tűnnek. Ez a gyönyörű halványkék modern stílust kölcsönöz hagyományos szekrényeinknek.

A semleges árnyalatok örök népszerűségnek örvendenek, köszönhetően klasszikus, ugyanakkor könnyed hangulatuknak. Az idei évben a púderkék felfrissítheti konyhánk megjelenését. Felújítás előtt érdemes körbejárni a témát.

Tom Howley

 Ha a kék konyhaszekrényeket fehér munkafelülettel és tölgyfa belsővel kombináljuk, akkor meleg, barátságos helyiség  jön létre

– javasolta Tom.

Miközben a lakberendezők egy éve még meg voltak győződve arról, hogy nincs olyan szín, ami jobban illik a konyhába, mint a zöld, most a púderkék kifinomult, békés színvilágát helyezik a fókuszba.

A fotóra kattintva képgaléria nyílik.

Galéria
Tom Howley

Rande Leaman Los Angeles-i tervező egyértelműen kijelentette,  hogy ez a pasztellszín az év legtrendibb konyhai színeként aratja majd le a babért.

Úgy tűnik, hogy a megrendelőink egyre nagyobb számban döntenek úgy, hogy ezt a színt használják a konyhájukban, és a világoskék ezen árnyalata hamarosan megelőzi a népszerű zöld konyhai trendet .

Egy biztos, a halványkék megnyugtató érzést kelt, hiszen az óceánra és az égre emlékezteti az embereket, ráadásként ez a tónus jól illeszkedik a matt sárgaréz vagy polírozott nikkel lámpatestekhez. És nem utolsó sorban tökéletesen nyugtatja a lelkünket is.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik