Kertünk-Portánk

Első látásra szerelem a pajtából átalakított otthon

Lucy Call
Lucy Call
Mikor a múlt és a jelen találkozik.

Egy ház, otthon kiválasztása életünk legmeghatározóbb része. Lehet első látásra szerelem, lehet álmaink otthona, és lehet mindkettő. Az alábbi otthon egy oregoni házaspár álma volt, ma már megvalósult álomotthon, bámulatos kilátással.

Az istállóból kialakított ház két éves tervezéssel és munkával vált olyanná, amibe sokan bármikor beköltöznénk.  Amikor az építész házaspár először meglátta az akkor még istállót, azonnal  beleszerettek. A pajtaház nem csupán réginek tűnik, hanem valóban az is volt. Az amerikai függetlenségi háborúig nyúlik vissza a története, ez pedig hihetetlen időbeli távlatot ad az amúgy is karakteres otthonnak.

A ház nem csupán hatalmas, de nagy a belmagassága is, így bőven volt lehetőség az álmodozásra. Az alsó szintet egykor állattartásra használták, a padlástéren pedig  szénát tároltak.  A birtok elhelyezkedése is egyedülálló, a ház frontoldala folyóra néz, és minden oldalról hegyekkel övezett. A panoráma pedig megfizethetetlen ajándéka a területnek.

Lucy Call

Lucy Call

Lucy Call

A ház összeköti a múltat ​​és a jelent

A stílusok összehangolását szakemberek felügyelték, így tökéletes lett a megvalósítás is. Míg például az istálló kifejezetten rusztikus volt, az építészek  nem riadtak vissza, és új lépcsőt építettek be modern acélkorláttal. A tér humanizálása érdekében lejjebb engedték a mennyezetet a konyhában,  amit rusztikus fadeszkákkal burkoltak. Hasonló designt kapott a fürdőszoba is.

Lucy Call

Lucy Call

Mivel az alsó szinten kevés hely jutott a hálószobáknak, az emeleten alakították ki a kuckós, beépített helyiségeket, a tolóajtók pedig lehetővé teszik, hogy használaton kívül elzárják őket.

Lucy Call

Lucy Call

Lucy Call

A házaspár a belsőépítészeti tervezésben is élen járt, így sok esetben  az interneten böngészve találtak rá egy-két régiségre, melyek tökéletesen illeszkednek a ház megálmodott stílusához. Többek között ilyen a fémlábakon álló ipari asztal, amely egy csodásan megmunkált, fémbúrás megvilágítással alkot meghitt étkezőszigetet.

Lucy Call

Lucy Call

A régi tűzgátló ajtó a másik kedvenc szerzemény, ami egyedi megjelenésével stílusosan “robban” be a konyhába.

Lucy Call

A nappali legszembetűnőbb eleme a terméskövekből kirakott kandallója, bár valljuk meg, hogy a helyiség hangulatának másik meghatározója a lenyűgöző panoráma.

Lucy Call

Feltehetnénk a kérdést, hogy ki szeretné élvezni e háznak a karakteres báját, de nem kérdezünk. Mindenesetre sejtjük a választ.

Kapcsolódó
Egy rönkház, ahol körülnézünk és ott szeretnénk maradni egy életen át
Nem csupán kényelmet, melegséget és biztonságot nyújt, hanem akár a luxust is biztosíthatja.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik