Kertünk-Portánk

Csodát tettek az önkéntesek a beteg érdi édesanya házával

Öt nap alatt varázsolták újjá a négy gyermekét egyedül nevelő, májátültetésre váró édesanya portáját.

Nagyot fordult a világ a négy fiát egyedül nevelő, súlyos beteg érdi édesanyával, Ágival, akinek otthonát mintegy húsz elkötelezett fiatal – az OM Misszió holland önkéntesei és magyar segítőik -varázsoltak újjá. Kertrendezés, betonozás,  festés, villanyszerelés, csempézés, ajtócsere, szigetelés, no meg a ház újrabútorozása fért bele az öt napon át tartó munkákba, írta az Érd Most portál.

A 9 éves ikrek, a 14 és 18 éves kamaszfiúk eddig nem álmodhattak gondtalan gyerekkorról, de amiben tudták, eddig is segítették a májátültetésre váró,  mankóval közlekedő édesanyjukat. Ági nem tud munkát vállalni az egészségi állapota miatt, de amíg bírja, a háztartást ellátja. A közelben lakó édesanyja segíti, ő főz és takarít.

Körülbelül kétmillió forintot gyűjtöttek össze Hollandiában adományokból, ebből fedezik a sódert, a cementet, miegymást

– mondta a portálnak a munkálatok megkezdése előtt Csernus Zsoltné Ilona, a nemzetközi, Érden is jelenlévő OM Misszió tagja, a munkálatok egyik szervezője.

OM Misszió

Az OM Misszió egy keresztény szervezet, amely területen is segítséget nyújt az elesetteknek, nehéz helyzetben élőknek.

 

Többek között rendszeresen részt vesznek az érdi téli ételosztásban, és külföldi, illetve magyar önkéntesek segítségével újítják fel a rászorulók házait, vagy végeznek kerti és egyéb munkát olyanoknál, akiknek erre nincs kapacitásuk.

 

Hollandiából többször is érkeztek már fiatalok, velük pedig pár idősebb szakember, hogy segítő kezet nyújtsanak.

Az  önkéntesek elszállíttatták a kertben felhalmozott, használaton kívüli lomot, rendbe tették a teraszt , új kerti bútort is vásároltak. Kicserélték a bejárati ajtót, a konyha padlóburkolatát és a szoba aljzatát, kifestették a házat, és új bútorral rendezték be azt. A kertben kivágták az elszáradt bokrokat, és visszametszették a fákat.

Az édesanya és négy gyermeke már élvezi az újjávarázsolt otthont, melynek gyors felújítása valóságos tündérmeseként került be életük eddigi történetébe.

A felújításról és a “végeredményről” fotók IDE KATTINTVA tekinthetők meg.

Kapcsolódó
Teljesítették önkéntes vállalásukat a leégett ácsi ház vályogépítői
Gáspár János vályogfal-építő mester és segítői emberségből kitűnőre vizsgáztak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik