Kertünk-Portánk

Létráról szüreteli a paradicsomot a felsőszentiváni hobbikertész

Bebtó Zoltán
Bebtó Zoltán
Gyengén indult, majd megerősödött.

Bebtó Zoltán családjával két éve költözött családi házba, tavaly sikerült a 300 négyzetméteres portát olyan állapotba hozniuk, hogy kertben is gondolkodhattak. Maga a kis kert valóban tenyérnyi, mindössze 12 négyzetméteres, de a jó minőségű talajban megterem szinte minden.

Zoltán idén két darab, 10 centiméteres palántát ültetett egymás mellé a kertben, de alaposan elcsodálkozott néhány hét múlva.

Bár a fajtáját nem tudta kideríteni, így sem csalódott a felsőszentiváni kertbarát.

Mint utóbb kiderült, az egyik egy fekete a másik pedig piros koktélparadicsom volt.

Eleinte úgy tűnt, nem lesz belőlük kifejlett növény, majd egyik napról a másikra nem győztem karózni. Végül egy 3 méter magas oszlopot kellett leütni, ehhez kötöztem a szárakat. Folyamatosan kacsoztam, de nem volt egyszerű feladat, körülbelül 8 vödör hajtás, levél került le róla. Most jó szellős a növény, éri a napfény a gyümölcseit

– mesélte Zoltán a Sokszínű vidéknek.

Bebtó Zoltán

A felsőszentiváni gazda nagyon szeret a kerttel foglalkozni, munka után minden nap végigjárja, megnézi, hogyan fejlődnek a növények. Bebtóék az utóbbi napokban már a paradicsomfán termett finom, ízletes, roppanós termést folyamatosan szüretelik, s mivel nagyon szeretik a paradicsomot, örömmel fogyasztják.

Kapcsolódó
Évi 522 kilogramm a termés a rekorder paradicsomfán
Nem meglepő, hogy a világ egyik legnagyobb média és szórakoztatóipari társasága, a Disney tart néhány világrekordot, de ezek közül jó néhány nem
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik