Kertünk-Portánk

Színpompás őszi virágok a verandára

pixabay
pixabay
Élénk színeket mi magunk is tudunk varázsolni a házunk köré, amikben szemünknek megnyugvást adva gyönyörködhetünk.

Ősszel lassan pihenni tér a természet és egyre kevesebb virág bontogatja a szirmait. A fák, a bokrok levelei azok, amik a színek kavalkádját adják, ami vidító látványt és élményt ad a szomorkás, borús őszi napokon is. Azonban élénk színeket mi magunk is tudunk varázsolni a házunk köré, amikben szemünknek megnyugvást adva gyönyörködhetünk.

Vannak olyan csodaszép őszi virágok is, amik feldobják a verandákat, tornácokat, teraszokat, erkélyeket, ablakpárkányokat az évnek ebben az időszakában is. Mutatjuk is a legszebb verandára való őszi virágokat az Agrároldal cikke segítségével.

  • Krizantém

Tudtad, hogy ezt a virágot angolul Garden Mumsnak is nevezik, ami magyarra fordítva kerti anyukákat jelent? Igazi őszi szupersztárok ezek a virágok Európa sok országában, így kishazánkban is, éppen ezért furcsa is lenne, ha csodaszép őszi dekorálásra szánt virágokkal teli listánkat nem ezzel nyitnánk. A tüzes narancstól a mélyvörösen át a liláig és fehérig terjedő színekkel könnyedén megtalálhatja mindenki a házához, teraszához, verandájához, és saját stílusához leginkább passzoló krizantémot. Ezek a cserepes krizantémok a nyár végén kezdenek megjelenni a boltok polcain, és színes virágaikkal csábítják a vásárlókat, sok helyen kaphatók, de nem mindegy, hogy milyet veszel. Vásárlásnál olyat válassz, amin minél több rügy van egy növényen, így annál több virágban lesz alkalmad gyönyörködni. A virágzás hosszabb ideig tart hűvösebb időben.

pixabay

  • Évelő őszirózsa

Az őszirózsa évelő növény, ami rengeteg virágot nevel. Ezek a virágok pedig kellemes meleg őszi napokon nagyon sok beporzót vonzanak magukhoz, többek között méheket és a lepkéket. Kék, lila, rózsaszín és fehér árnyalatokban kaphatók. Csodaszép színben pompázó apró szirmaiknak köszönhetően egy kis meleg hangulatot varázsolnak az őszi verandákra.

pixabay

  • Árvácska

Klasszikus őszi virágoknak mondhatók az árvácskák, amik nemcsak a virágoskertben, hanem a veranda cserepeiben is igen jól mutatnak. Ezek a kis boldog arcú növények egész szezonban virágot hoznak, és jól tűrik az alacsony hőmérsékletet is. Különféle rózsaszín, piros, narancssárga, kék, sárga, lila és fehér árnyalatokban kaphatók, hogy bármilyen esztétikához illeszkedjenek.

pexels

  • Celózia

Ha erős színeket szeretnél a verandádra, olyanokat, amit még sokan nyáron is irigykedve figyelnének, akkor próbáld ki a celosiát. A színek a mélyvöröstől a narancsig és a bíborig terjedhetnek, tollas és bolyhos virágzatot adva a tárolóedényekhez. Ezek a virágok elviselik a hideget, de sajnos nem élik túl a kemény fagyot.

pexels

Kapcsolódó
Vigyázzunk az őszi kerti munkák közben a poszméhekre
Poszméhek királynői már keresik a tökéletes pihenőhelyet, ahol majd a téli időszakot töltik.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik