Kertünk-Portánk

YouTube videókkal segíti a gazdákat a Nébih

YouTube
YouTube
A Nébih videós tartalmakkal igyekszik segíteni az elektronikus gazdálkodási napló kitöltését.

A 2023. évi egységes kérelmek benyújtásához kapcsolódó hatályos jogszabályok kimondják, hogy a Gazdálkodási Naplót (GN) elektronikusan és papír alapon is vezethetik a gazdálkodók a támogatások igénylésének feltételeként. Viszont a papír alapú naplót is fel kell majd tölteni a rendszerbe legkésőbb 2024. január 31-ig.

Ezek a videós anyagok alapvetően az általános naplóvezetési folyamatokban nyújtanak segítséget, de számos speciális rögzítési feladat mentén is végigvezetik a gazdálkodókat.

A Nébih azt írja közleményében, hogy többek között bemutatják az EK adatok betöltését, a termőhely hasznosítási adatok rögzítését (különböző művelési ágak esetén), továbbá a tápanyag-utánpótlásra vonatkozó adatok felvitele mellett a növényvédelmi megfigyelés rögzítését és a trágyatárolóra vonatkozó információk dokumentálását, valamint ismertetik a talajvizsgálati eredmények feltöltését is.

Az elektronikus Gazdálkodási Napló vezetésével kapcsolatos aktuális információk, továbbá a folyamatosan frissülő kitöltési útmutató megtalálható a Nébih eGN aloldalán.

Kérdés esetén az egn@nebih.gov.hu címen kérhető segítség.

Kapcsolódó
Megvan az engedély, hazánkban is lehet már drónnal permetezni
Már Magyarországon is elkezdődhet a pilóta nélküli repülőgéppel történő permetezés.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik