Kertünk-Portánk

Ebben a kerti konyhában az év minden napján öröm a sütögetés

A speciális kemence az üvegfalú építmény ékessége.

A Vámosszabadiban élő Póta István Vándorkemencés néven ismert országszerte, és az internet közösségi oldalainak köszönhetően munkáival nagy népszerűségre tett szert.

A fiatalember saját fejlesztésű, fatüzelésű kemencéket, kerti konyhákat épít, de szívesen tesz eleget fesztiválok, esküvők vagy éppen baráti társaságok meghívásainak, amikor saját mobilkemencéiben készíti el gasztronómiai remekeit.

A mérnök végzettségű szakember tizenhét éve lett a kemenceépítés rabja, amikor két székely mestertől szerzett tapasztalatai alapján a családjának építette meg első kemencéjét. Azóta több száz kertben, intézményben tette le névjegyét.

Mint azt vallja, őszinte és emberszerető lévén, csak olyan kemencét hajlandó építeni, ami maradéktalan megelégedettséget és komfortérzetet ad használójának. Ezek közé tartozik egy olyan remekműve, melyről a napokban posztolt közösségi oldalán.

A fotókon látható kerti konyhát Temesváron építettem. Egy fiatal, kisgyermekes házaspár régi álmát sikerült megvalósítani. Az épület és a környezet az ő szépérzéküket dicséri

– mondta érdeklődésünkre Póta István.

Az előzményekről megtudtuk, hogy a pár nem talált senkit, aki elment volna hozzájuk megépíteni a kemencét, a férjnek egy szegedi kollégája ajánlotta a Vándorkemencést.

Ezt a megoldást általában olyan térbe ajánlom, ami téliesíthető. Zárható a sparhelt feletti boltíves rész, így az mint elszívó működik, és így nem lesz semmi füstös, illetve ételszagú

– ismertette a kemence jellemzőit a szakember, akinek posztja után akadt olyan hozzászóló, aki egy ilyen konyhában egész napokat üldögélne, mert olyan gyönyörű.

A képgaléria fotóit – melyeket Póta István készített – lapozva, egyetértünk a fent említett hozzászóló véleményével.

Galéria
Kapcsolódó
Vándorkemencésként találta meg a boldogság és a nyugalom titkát
Azon szerencsés emberek közé tartozik, akinek két szenvedélye van és mindkettőnek élhet.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik