Mozaik

Minden 2017-ben született gyerek után fát ültetnek Rómában

November 19-én két külvárosi negyedben 12 ezer facsemete telepítése kezdődik.

A nyári szárazság és a régióban tapasztalt erdőtüzek miatt két erdőt is telepít Róma: minden 2017-ben született gyerek után egy-egy fát ültet.

November 19-től Centocelle és Tor Sapienza külvárosi negyedekben 12 ezer fát ültetnek el – mondta el Virginia Raggi, Róma polgármestere.

Az elültetett fák számát később fokozatosan 25 ezerre növelik, ugyanis minden 2017-ben született gyerek után ültetnek majd egyet, amiről a családokat levélben értesítik. A fák 5-10 év alatt nőnek meg. A programba a város 15 ezer eurót (4,6 millió forintot) invesztál Raggi szerint. A környezetvédelem iránt elkötelezett polgármestert 2016 júniusában választottak meg az olasz főváros élére.

Nem lehetett gyereke, fák százait ültette el a 105 éves indiai nő
Mint mondja, ez volt neki megírva. Sokat imádkozott, és megkapta az áldást: végül örökbe fogadhatott egy gyermeket.

A bejelentéssel Raggi azokra a bírálatokra reagált, amelyek kifogásolták a hárommilliós metropolisz zöld területeinek állapotát. A közelmúltban egy óriási fenyő rázuhant egy taxira Rómában. A járműben ülő két turista sértetlenül megúszta az esetet, a sofőr azonban kórházi kezelésre szorult. Ezt megelőzően egy 25 méteres fa dőlt ki, négy parkoló autóban okozva kárt – írta az MTI.

EZ IS ÉRDEKELHET:

108 ezer fát ültet Bhután az újszülött herceg tiszteletére
Egyedi módon ünnepli a trónörökös világra jöttét a himalájai állam népe.

Kiemelt kép:Pixabay

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik