Mozaik

572 ezer magyar turista látogatott tavaly Horvátországba

Rekordott döntöttek a magyar utazók.

A két ország turisztikai kapcsolatainak történetében először 2017-ben átlépte a 3 milliót a magyarok vendégéjszakáinak száma Horvátországban – tájékoztatta a Horvát Idegenforgalmi Közösség az MTI-t.

Lefilmezték, hogyan csinált kunkort az orkán az Adria legszebb strandján
Ha a nyugati áramlat elég sokáig eltart, a homokstrand hegye teljesen felkunkorodhat, és a közepén egy kis tavacska is keletkezhet.

Marin Skenderovic, a horvát állami turisztikai szervezet budapesti képviseletvezetője elmondta:

az elmúlt évek rekordjait a múlt évben ismét megdöntötték a magyar utazók, miután 2016-hoz képest tavaly 11,6 százalékkal több vendég 9,3 százalékkal hosszabb ideig tartózkodott az adriai államban. Magyarország ezzel a 8. legjelentősebb küldő piacnak számított a múlt évben.

A 2016-os közel 513 ezer után tavaly több mint 572 ezer magyar turista látogatott Horvátországba. A vendégéjszakák száma a 2016-os 2,753 millió után a múlt évben több mint tízezerrel meghaladta a 3 milliót.

Marin Skenderovic hozzátette:

a magyar vendégek továbbra is leginkább a Kvarner régiót keresik fel, népszerűségben a második helyen változatlanul az Isztriai-félsziget áll, a harmadik helyre pedig – Zadart megelőzve – Split térsége került a legkedveltebb úti célok között.

A turisztikai szakember az MTI kérdésére elmondta azt is, hogy az elmúlt évek növekedési tendenciája alapján 2018-ban várhatóan átlépi a 600 ezret a magyar turisták száma Horvátországban.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Egy sziget, ahol minden delfinnek saját neve van
Az örökbefogadást követően jöhet a keresztelő.

Kiemelt kép: MTVA Bizományosi/Jászai Csaba

Olvasói sztorik