Mozaik

Az óriásplakát, ami valójában madáretető

A svéd cégek innovációban pokolian jók, az utóbbi években több vállalatnak is sikerült világhírnévre szert tennie ügyes márkázási kampányával és egy-egy jól elsült PR-fogással. A léc viszont most magasra került – írja az MNN.

A dán Ramboll leányvállalata, az Engineerng for Life mérnöki iroda márciusban gondolt egy nagyot, és madáretetővé alakította át az egyik óriásplakátját.

A több mint száz négyzetméteres posztert Uppsalában, a negyedik legnépesebb svéd városban található székházuk oldalára feszítették ki.

Mivel a hirdetőtáblán két kinyújtott kéz látható, első pillantásra azt hihetnénk, hogy egy szappalreklámmal állunk szemben. Pedig a kezek valójában madarakat csalogatnak a plakát belsejébe.

A promóciós videóból kiderül, hogy a plakátban nyolc saját fejlesztésű magadagolót helyeztek el, amik automatikusan újratöldődnek, hogy a beszálló madaraknak mindig legyen mit enniük.

Svédországban a tél rendkívül hideg, a madaraknak komoly kihívást jelent ilyenkor az életben maradás. A cég ezzel is szerette volna felhívni a figyelmet a velünk élő szárnyasok védelmére.

A madárplakát egy kreatív példa arra, miként használhatjuk a technológiát, hogy értéket teremtsünk a társadalom és a természet számára egyszerre

– fogalmazott Linus Almqvist, a cég kommunikációs menedzsere.

Nemes gesztus.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik