Mozaik

Fordulat: egy másik medve tévedhetett be az országba

Múlt héten hosszas hajsza után sikerült befogni az ország medvéjét, majd néhány nappal később szabadon is engedték a Bükki Nemzeti Park területén a szlovák határ környékén. A szakemberek azt tervezték, hogy megfigyelik majd az állat útját, de az szinte azonnal letépte magáról a nyomkövetőt a vadonban.

Az igazi meglepetés csak ezután következett, szombaton ugyanis a Szlovákiától alig hetven kilométernyire lévő Sajókeresztúron egy medvét örökített meg a térfigyelő kamera.

Mivel Magyarország alapvetően nem hemzseg a medvéktől, mindenki azt hitte, hogy a napokban elengedett példányról, Robiról van szó, de a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság vaásrnapi Facebook-posztja szerint más lehet az igazság.

Mint a bejegyzésben írták, 2018. június 17-én hajnalban Miskolcon készült egy telefonos felvétel, amelyen jól látható, hogy egy medve sétál a négysávos úton.

Hajnalban miskolcon a medve A Jozsef Atilla utnal!!! Mindenki figyeljen oda!!!!!!!!!

Közzétette: Tóth Zoltán – 2018. június 16.

A lakosság és a medve biztonsága érdekében a Bükki és Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai tegnaptól folyamatosan kint vannak a területen és figyelemmel kísérik a Sajó mentét, viszont arra kérik a lakosságot, ha medvét látnak, jelezzék a természetvédelmi őrszolgálat +36 30 861-3808 ügyeleti telefonszámán.

És a lényeg:

az elmúlt nap után úgy tűnik, hogy a Miskolc környékén lévő medve nem azonos a néhány nappal ezelőtt elengedett medvével, éjszaka a járőröző természetvédelmi őrök ugyanis Szirmabesenyő határában több helyen látták a medve kisbocsát is.

TÁJÉKOZTATÁS AZ ÉJSZAKA MISKOLCON FELBUKKANÓ MEDVÉRŐL2018. június 17-én hajnalban Miskolcon készült egy telefonos…

Közzétette: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság – 2018. június 17.

Kiemelt kép: Europress/ Biosphoto / Sylvain Cordier

Olvasói sztorik