Mozaik

Utolsó útjukra indultak a halálra gázolt magyar vándor állatai

Bürök és Borsó, a két szürkemarha, valamint Picike és Szurabi a két borzderes hamarosan új gazdihoz kerülnek életük végéig.

Szeptember végén a világsajtót is bejárta a szomorú hír, miszerint Franciaországban halálra gázolták a leghíresebb magyar vándort, a Mórról származó Gecse Balázs Gergőt. A 32 éves korában elhunyt fiatalember maga készítette ekhós szekerével 18 éves kora, 2004 óta járta az országot, majd tavaly márciusban európai útjára indult, melynek során Szlovénián és Olaszországon keresztül érkezett Franciaországba.

12 éve vándorol ökrös szekerén az országban
Nem szereti a rivaldafényt, de ahol megfordul, az emberek a szívükbe zárják.

Gergő a gimnázium befejezése után indult el hosszú útjára, hogy talán azt az utat járhassa, amelyet neki szánt az ég. Szeptember 23-án, egy túlságosan napsütéses napon Franciaországban véget ért hosszú vándorlása. Egy autó halálra gázolta.

Halálát követően nemzetközi gyűjtést szerveztek barátai, melynek köszönhetően már hazahozták hamvait és szekerét. Állatai, Bürök és Borsó, a két szürkemarha, valamint Picike és Szurabi a két borzderes egy állatszállítón október 25-én indult el Magyarországra.

A Facebookon tett legutolsó bejegyzés szerint az állatokat szállító jármű holnap hajnalban érkezik meg Magyarországra.

Kiemelt kép: O.A.B.A. – Oeuvre d’Assistance aux Bêtes d’Abattoirs/Facebook

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik