Mozaik

Megmentették Billyt, az árván maradt kék pingvint

A madárka most erősödik, később visszaviszik egy kolóniához.

Gyorsan összeszaladtak az emberek néhány napja az új-zélandi Christchurch külvárosi részén, Sumner tengerparti strandján, ahol különös látvány kínálta magát: egy kicsinyke kék pingvin totyogott a homokban, és ez ritka arrafelé, írja az MNN.

10 bölcs dolog, amit a pingvinektől tanulhatunk
A pingvinek például egy életre választanak maguknak párt.

Ez a madárfaj Ausztrália déli és délkeleti partjain, a környező szigeteken, valamint Új-Zélandon él. Nappal a tengeren halászik, szürkületkor kapaszkodik fel fészkéhez a gyakran meglehetősen meredek partoldalon. A telet a tengereken tölti, tehát valóban nem a tengerparti strandok jellemző állata.

Jeff Mein Smith éppen kerékpárján rótta a métereket, amikor megpillantotta a tömeget és az anyja nélkül maradt kis pingvint. Hazakerekezett fényképezőgépéért, s mire visszaért, a természetbarát kíváncsiskodók egy kartonra írták a madár “üzenetét”.

Fotó: Facebook/Jeff Mein Smith

Szia, várom anyukámat, hogy jöjjön vissza értem, ő tudja, hogy itt vagyok. Addig is hagyj békén, tartsd távol tőlem a kutyádat. Köszönöm, Billy, a kék pingvin bébi.

Smith az érdeklődő újságíróknak elmondta: néhány helyi lakos felcsapott pingvinvédelmi járőrnek, hogy minden leselkedő veszélyt elhárítson a madármentők megérkezéséig. A szakemberek nem késlekedtek, rövid időn belül a helyi madármentő rehabilitációs központba szállították Billyt. Ott megállapították, hogy két hónapos, kislány, súlya azonban messze elmarad hasonló korú egészséges társaitól.

A tüneményes kék pingvin most erősödik, jó étvággyal eszi a halpogácsát, a lazacot és a szardellát, amikor pedig eléri “versenysúlyát”, visszaviszik a tengerbe, egy közeli pingvinkolóniához.

Kiemelt kép: Facebook/Jeff Mein Smith

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik