Mozaik

Rendkívüli felvételeket közöltek szibériai tigriskölykök életéről

Négy szibériai tigriskölyökről és anyjukról tett közzé ritkán látható felvételt az Oroszországban található Leopard Land Nemzeti Park a napokban, írja az MNN.

A képsorokon a három-négy hónapos kölykök egymással játszanak, amíg anyjuk napközben a völgyben vadászik. Sokszor verekednek, így fejlesztik ösztönösen a vadászati képességeiket. Rendre szerepet is cserélnek: egyszer támadnak, másszor védekeznek.

A nemzeti park dolgozói szerint a kölykök játék közben a számukra különösen fontos kommunikációs eszközeiket is bővítik.

A szakértők azt remélik, hogy a rejtett kamerával rögzített videók segítségével a kutatók még többet megtudhatnak a szibériai tigrisek életviteléről.

A felvétel azért is rendkívüli, mert a szibériai tigris különösen veszélyeztetett faj, és alig néhány ezer példány él már belőlük a vadonban, ritkán lehet látni őket, holott száz évvel ezelőtt még százezernél is többre volt tehető a számuk. Oroszországban ugyanakkor ha lassan is, de biztosan nő az állományuk: míg 2005-ben csak 330 tigrist számláltak, 2015-ben 562 élt belőlük az ország területén.

Vadmacskakölyköt fogott a kameracsapda a Kis-Balatonon
A Magyarországon élő ragadozó emlősfajok közül a macskafélék élik a legrejtettebb életmódot.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik