Mozaik

Elképesztően látványos: ez történik a tojással -32 Celsius-fokos hidegben

Minnesotai kerti grill meglepő eredménnyel.

Minnesota, -32 Celsius-fok: megcsinálták a nyári tojásos trükk téli verzióját és elképesztő lett az eredmény. Egy amerikai YouTuber egy nyers tojás szabadban történő feltörésével akarta érzékeltetni, milyen brutális hideg van. A Minnesota Cold nevű YouTube-csatorna videóját a HVG szúrta ki.

Káprázatos átalakulás! Jégkristály gömb szappanbuborékból
Végre érkeznek a jégvilág csodái. Jégvirág, hókristály és a jeges szappanbuborék. Ez utóbbi tényleg rabul ejt!

Az amerikai Minnesotában a múlt hét folyamán -32 Celsius-fokot mutattak a hőmérők – már amelyik képes volt ilyen alacsony hőmérsékletet jelezni. A Minnesota Cold nevű YouTube-csatorna szerkesztője ekkor döntött úgy, hogy megpróbálja érzékeltetni, mit is jelent ez a gyakorlatban.

A nyári kánikula idején a hőség demonstrálására gyakran végzik el az emberek a jól ismert kísérletet: autó motorházán vagy az aszfalton törnek fel egy tojást, arra kíváncsiak, hogy a felforrósodott helyen megsül e.
Úgy tűnik, a kísérlet nemcsak nyáron működik, hanem télen is – csak épp az eredmény lesz más.

A Minnesota Cold YouTube-csatorna készítője az első kísérletben kenyerekből épített “tartóoszlopokat” egy feltört tojás számára, a másikban pedig egy serpenyőbe törte bele a tojást. A végeredmény mindkét esetben igen látványos lett.

Korábban hasonló látványos produkcióval egy Antarktiszon dolgozó kutató örvendeztette meg a világot.

Egy kutató -70 Celsius-fokban főzött az Antarktiszon, az eredmény elképesztően látványos
Persze csak szórakozott, de a fotók tökéletesen szemléltetik, mennyire hideg van arra.

A múlt hét folyamán dermesztő hideg érte el az Egyesült Államok északi és középnyugati részén. Az úgynevezett polar vortex nevű jelenség miatt az észak-dakotai Fargóban -47 Celsius-foknak érezték az emberek a -30 Celsius-fokos hideget.

Ahogy a 24.hu megírta, olyan hideg volt, hogy egy nőnek azonnal megfagyott a haja, amint kiment az utcára. A tomboló fagy sajnos több halálos áldozatot is követelt, erről is a 24.hu írt korábban.

Kiemelt fotó: Minnesota Cold /YouTube

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik