Mozaik

Hamarosan visszaváltható üvegpalackba csomagolják a tejet a sógoroknál

Nyolcmillió eurós beruházás keretében zöldíti üzemeit a Berglandmilch.
Korábban a témában:

Az osztrák Berglandmilch tejtermékgyártó vállalat a Greenpeace környezetvédelmi szervezettel együttműködve az év végére újratölthető, egy literes üvegekre cseréli a tetra-pakkokat – adta hírül tt.com .

Körülbelül egy évvel ezelőtt vezette be a Berglandmilch a visszaváltható üvegpalackokat az osztrák piacra. 2019 végére a cég végleg búcsút int az eldobható papír tejesdobozoknak.

Annak érdekében, hogy a tejtermeléssel összefüggő csomagolás még zöldebbé válhasson, az osztrák cég nyolc millió eurót invesztál az alsó-ausztriai és tiroli telephelyeinek fejlesztésébe. Aschbach és Wörgl települések üzemeiben a jelentős beruházást olyan technikai fejlesztésekre fordítják, melyek a további üvegpalackozó kapacitás növelését célozzák meg.

Fotó: pixabay.com

 Az újrafelhasználható üvegpalack egyértelműen a legzöldebb megoldás, hiszen előállítása jóval kevesebb üvegházhatást okozó gáz kibocsátásával jár mint az eldobható tetra-pak dobozoké

– mondta a Greenpeace ügyvezető igazgatója.

Az 1990-es évek elején az italok több mint 70 százalékát kínálták Ausztriában újratölthető csomagolásban, ezzel szemben napjainkra mindössze 20 százalékukat csomagolják környezetbarát módon. Ezért mindenképpen bátor és komoly lépést jelent a a Berglandmilch fejlesztési koncepciója.

Mint azt a Greenpeace nemzetközi szervezet által megrendelt reprezentatív felmérés mutatja, az osztrákok több mint háromnegyede előnyben részesítené az újratölthető palackokat a hazai szupermarketekben.

Kiemelt kép: Mitja Kobal/ Greenpeace

Végleg leszámol a műanyag zacskókkal egy nagy áruházlánc
A plasztikszatyrok helyett papírtáskát ajánl a vásárlóknak a DM.

Kommentek

This picture taken on November 8, 2016 shows Andatu, a Sumatran rhino, one of the rarest large mammals on earth, at the Rhino Sanctuary at Way Kambas National Park in eastern Sumatra. - There are no more than 100 left on the entire planet and Andatu -- a four-year old male -- is one of the last remaining hopes for the future of the species. He is part of a special breeding programme at Way Kambas National Park in eastern Sumatra that is trying to save this critically endangered species from disappearing forever. (Photo by GOH CHAI HIN / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.