Mozaik

Pénteken érkezik a Földrajz Éjszakája

Április ötödikén este országszerte változatos rendezvényekkel népszerűsítik a földrajz tudományát.

Az EUGEO (Európai Földrajzi Társaságok Egyesülete) 2019-ben is meghirdeti a Földrajz Éjszakája című rendezvénysorozatot. A program célja, hogy felhívja a figyelmet a nem földrajzos társadalom tagjai számára a geográfia fontosságára, írta a  Magyar Földrajzi Társaság .

Világjáró turista a szegedi gyerekek kedvenc földrajztanára
Egy világutazó földrajztanár mesél túrázásról, természetről, kitartásról és a gyermeki lélekről.

Két éve rendezték meg először Franciaországban a Földrajz Éjszakája programsorozatot, melyhez a tavalyi évben Magyarországgal együtt számos európai ország csatlakozott.

A rendezvény magyarországi szervezésű eseményeit koordináló Magyar Földrajzi Társaság felhívással fordul tagszervezetei, iskolák, egyetemi tanszékek és kutatóintézetek, múzeumok, és laikusok földrajzot szerető közösségeihez, szervezzenek kötetlen módon földrajzos eseményt április ötödikén.

A Földrajz Éjszakája programsorozat idén április 5-én kerül megrendezésre – Fotó: foldrajzitarsasag.hu

A tavalyi évhez hasonlóan vetélkedő, kiállítás, tudományos előadás, baráti összejövetel, gyalogtúra, városnézés egyaránt megfelelő program lehet. Az országos rendezvénysorozat célja játékos, kötetlen módon népszerűsíteni a földrajzot minden érdeklődővel.

A Földrajz Éjszakája programjai 2019. április ötödikén késő délután, kora este kezdődnek, a szervezők remélik, a tavalyihoz hasonlóan sikeres, sokszínű programok fogják népszerűsíteni a földrajzot a laikusok körében.

A rendezvénysorozatról az érdeklődők még több információt találhatnak a Magyar Földrajzi Társaság honlapján.

Kiemelt kép: Pixabay

Föld Napja: rajtad múlik, milyen örökséget hagysz hátra
Meg kell értened, hogy minden, amit a Földön teszel, az lesz a hagyatékod a gyermekeid, unokáid számára.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik