Mozaik

Ezek a városok tűnnek el örökre, ha a jégsapkák elolvadnak

Ha elolvad a sarkkörökön a jég, városokat tüntet majd el az emelkedő tengerszint.
Korábban a témában:

Ha a fosszilis tüzelőanyagokat továbbra is folyamatosan égetjük, a globális felmelegedés végül megolvasztja az összes jeget a sarkkörökön és a hegycsúcsokon, míg végül mindez a tenger szintjét 216 méterrel fogja megemelni, írta  National Geographic.

És hogy mi fog történni?

Swedish 15-year-old girl Greta Thunberg holds a placard reading "School strike for the climate" during a protest against climate change outside the Swedish parliament on November 30, 2018. - In more than hundred cities across Sweden, environmentalists have organised protests, partly inspired by Greta Thunberg, who strikes every Friday against climate change outside the parliament since several months. UN's annual climate talks which this year will take place in Poland starts on December 2, 2018. (Photo by Hanna FRANZEN / TT News Agency / AFP) / Sweden OUT
Egy 15 éves lány kiosztotta a világvezetőket az ENSZ-klímacsúcson
Greta Thunberg nem könyörög nekik, hogy foglalkozzanak a jövővel. Csak közölte velük, hogy a változás ideje eljött.

Az egész Atlanti-óceán partja eltűnik Floridával és az Öböl partvidékével együtt. Dél-Amerikában eltűnik Buenos Aires, a part menti Uruguay és Paraguay.

Más kontinensekkel összehasonlítva Afrika kevésbé veszítené földjeit a katasztrófa során, de a növekvő hő a kontinens nagy részét lakhatatlanná tenné.

Európában például London és Velence tűnne el, de Hollandia és Dánia többsége is víz alá kerülne. Ázsiában drámai lenne a helyzet: Banglades, és India nagy része eltűnne, Ausztrália pedig teljesen elsivatagosodna.

Mindezt jól illusztrálja a Business Insider videója, ahol nagyon jól látszik, mely nagyvárosok kerülnének víz alá, és tűnnének el örökre.

Kiemelt kép: Pixabay.com

Egyre durvább allergiaszezonokra számíthatunk az éghajlatváltozás miatt
A globális felmelegedés bizony komoly egészségügyi kockázatokkal is jár.

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.