Mozaik

Faházak, melyek belsejében tovább nő a fa

Innovatív faház a természet szolgálatában.

A Bruce-félszigeten található E’terra Samara 5 csillagos öko üdülőhely. Az üdülőhely koncepciója, hogy fenntartható, természethez alkalmazkodó faházakkal üzemeljen, ezért tizenkét felfüggesztett, újratervezett, egy hálószobás faházat alakítottak ki, amik az UNESCO világbioszféra rezervátumának részét képező erdőben helyezkednek el, olvasható a goodshomedesign oldalán.

Napjainkban a faházak egyre népszerűbbé válnak. Az éghajlatváltozással kapcsolatos aggodalmak arra késztetik az  építészeket, hogy fenntarthatóbb otthonokat alakítsanak ki. Így egyre gyakoribb, hogy a gyermekkorunk ,,fabungija” manapság modern élettérré alakul.

Az E’terra faházai kiváló példák erre.

Fotó: goodshomedesign.com

A Farrow Építészet szakemberei arra törekednek, hogy formatervezett épületeikkel ne ártsanak a fának, így azok szabadon nőhetnek tovább, miközben a lakótér köréjük épül.

A ház maga előregyártott három részből álló szerkezet, amely az East Coast vitorlás építési technikáján alapul. Található benne hálófülke, és külön egy nappali.

Minden villa-keretet a téli hónapokban telepítenek a helyére, ahol összenyomják a fa körül. A kihelyezett kereteket egy rendkívül egyszerű acél váll- és kábelrendszerrel felfüggesztik.

Fotó: goodshomedesign.com
Fotó: goodshomedesign.com
Fotó: goodshomedesign.com

Kimelt kép: goodshomedesign.com

5 extrém lakóhely, ahol békében élnek az emberek
Az ember bárhol megél. A következő képsorok ékes bizonyítékai ennek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik