Mozaik

Kürtőskalácsba töltött fagyijával hódította meg Amerikát a volt szegedi divatmodell

A szegedi hölgy a nagymama kürtőskalács receptjét sikeresen házasította a fagylaltokkal.

Különleges édességeket készít Kaliforniában egy szegedi hölgy, a 31 éves Szabó Szandra, írta a Délmagyarország.

Kék színű és vaníliafagylalt ízű a világ legfinomabb banánja
Bárki ültethet, jól bírja a hideget is.

A vállalkozó kedvű, csinos hölgy kaliforniai House of Chimney Cakes vállalkozásának kulcsa a kürtőskalács, melyet nagymamája receptjéből alakított át amerikai igényekre.

Eredetileg egészen más céllal, csupán egy rövid időre utazott Amerikába, mégis hamarosan a visszatérés mellett döntött a volt szegedi divatmodell.

Az itt élő nagybácsimhoz jöttem ki Amerikába látogatóba. Bár hazamentem Magyarországra, nem sokkal később visszatértem nyaralni, és akkor úgy döntöttem, kint is maradok.

– mesélte a portálnak Szandra.

Szerette a kürtőskalácsot, gondolta, megpróbálja megismertetni a kaliforniaiakkal a magyar ínyencséget, és ez rövid időn belül nagy sikert hozott Szandrának. Szokatlan módon vezette be az amerikai piacra hagyományos édességünket, a fagylaltok tölcsérét készíti az ízletes kürtőskalácsból.

Szabó Szandra – Fotó: Facebook/ House of Chimney Cakes

Szabó Szandra jelenleg tizenháromféle finomabbnál finomabb fagylaltot készít az immár harmadik éve működő amerikai üzletben. A fagyikülönlegességek mellett a hazai, hagyományos kürtőskalács is megtalálható a sikeres magyar hölgy étlapján.

A cukrozott, csokival meghintett, cornflakes-darabokkal borított, epres-sajttortás vagy oreós fagylaltok láttán mindenkinek összefut a nyál a szájában.

A kürtőskalácsot fagylalttölcsérként használja, ezzel egészen egyedit alkot a kaliforniai édességek világában: hihetetlen népszerű a helyiek körében a különlegesség.

Fotó: Facebook/ House of Chimney Cakes

Bár a kürtősfagyi azóta nálunk is hódít, külföldön Szabó Szandra franchise-hálózat kiépítésén dolgozik, következő üzletét Londonban nyitja meg, és további partnerek után kutat.

Kiemelt kép: Facebook/House of Chimney Cakes

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik