Mozaik

90 éves és két keréken gurul Wales leggyorsabb teknőse

Az állat életét gazdája leleményessége és kreativitása mentette meg.

A walesi kisvárosban, Pembrokeban él egy teknőc, akinek életét gazdája leleményessége mentette meg – írta a buzznick.com. A kilencven esztendős házi kedvencnek, Mrs-T-nek ugyanis a közelmúltban patkányok rágták le mellső lábait, így mozgásképtelenné vált.

Ritka teknős hármas ikrek születtek Debrecenben
Szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kihalással fenyegetett fajok vörös listáján.

A teknősök elleni patkánytámadások Nagy-Britanniában elég gyakoriak, 2013-ban például szintén patkányok öltek meg egy 130 éves teknőst.

Mrs-T gazdája, Jude Ryder amikor megtalálta kedvencét, azonnal az állatkórházba sietett vele, de hiába fizetett 13000 dollárt a kezelésért, nem járt sikerrel a beavatkozás, Mrs-T még mindig nem tudott járni.

Ekkor Dale-nek életmentő ötlete támadt, régi játékrepülőjének kerekeit szerkesztette a járásra képtelen teknős páncéljára.

A 37 éves Jude Dale még évtizedekkel ezelőtt, gyermekkorában kapott egy játék repülőt, ennek a kerekeit szerelte fel a teknőcre. Gumiabronccsal szerelt kerekeivel Mrs-T hamar megtanult közlekedni, nemcsak előre sétál már velük, hanem kanyarodásra is képessé vált.

Ma már Mrs-T ismét könnyedén sétálgat a kertünkben, ráadásul könnyű megtalálnunk, hiszen kerekeinek különleges zenéje, halk csikorgása mindig elárulja az állat pontos helyét.

– mondta Jude Ryder.

Popmás kerekeivel Mrs-T lett minden idők leggyorsabb walesi teknőce.

Gazdája szerint még kilencven esztendeig vígan eléldegélhet a hányattatott sorsú házi kedvenc, legfeljebb 50 év múlva, egy gyors gumicserére lesz majd szüksége a további száguldásához.

Kiemelt kép: youtube

Rekordméretű ékszerteknőst talált egy kutya Győrben
Az állat körülbelül 30 éves és közel 3 kilós.
Olvasói sztorik