Mozaik

Színes zebrák dobják fel az iskolások életét Madridban

A rikító színek nem csak a környéket teszik hangulatosabbá, a figyelmet is jobban a gyalogosokra terelik, így védve őket.

Christo Guelov bolgár származású művész szeret a munkájával kettős célt szolgálni: a klasszikus formákat kombinálni más stílusokkal és hidat teremteni a múlt és a jelen között.

Fény, mozgás, ritmus, szín. Hogyan változtatnak meg minket? Erre kíváncsi a bolgár művész, ezért igyekszik minden alkotásában „kibővíteni a valóságot”.

Hihetetlen színeket használ látszólag váratlan helyeken, így például festett már csodásan színes fát járdára, máskor mozgást kapcsol álló dolgokhoz, például rengeteg szélforgóval díszít fel egy tornyot.

A Funnycross nevet viselő projektben ismét a színeké volt a főszerep. Christo ezúttal a kereszteződéseknek adott új arculatot.

Fotó: christo-guelov.net

A cél az volt, hogy az egyszerű geometriai minták és a telített színek erősítsék a konkrét jelzést, ugyanakkor egy kis színt csempésszenek a szürke városi tájba.

Fotó: christo-guelov.net

A kettős cél megvalósult: autós és gyalogos egyaránt jobban észreveszi a gyalogátkelőt, így biztonságosabb a közlekedés, míg a vidám színek a környezetet is feldobják.

Fotó: christo-guelov.net

Kiemelt kép: christo-guelov.net

Felébresztették szunnyadó álmából a tótokföldi tanyát
Életvitelével mutat példát a fiatal pár.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik