Mozaik

Visszavonult a világ egyik leghíresebb mentőkutyája

12 ember életét mentette meg és több mint 40 embert megtalált.

A 2017-es mexikói földrengés után nemzetközi hírnevet szerzett mentőkutya, Frida, kilenc éves szolgálat után visszavonult.

Az állat 53 mentési műveletben vett részt Mexikóban, Haitiban, Guatemalában és Ecuadorban. 12 ember életét mentette meg és több mint 40 embert megtalált, írta a BBC.

Úgy fejlődtek a kutyák szemei, hogy manipulálják velük az embereket
Tudományosan is kimutatták, amit eddig is tudtunk.

A mexikói haditengerészet, ahol a golden retriver szolgált, ünnepséget tartott Frida tiszteletére.

Az ugatása mindig reményt adott, a fájdalom és bizonytalanság pillanataiban megkönnyebbülést hozott

– mondta Eduardo Redondo, a haditengerészeti miniszter helyettese.

A védőszemüvegbe öltözött Frida képei – ebben kutatott egy Mexikóvárosban lévő iskola törmelékei közt – világszerte figyelmet kaptak. A fotók a földrengés után, melyben több, mint háromszázan haltak meg, Mexikó számára a reményt jelképezték.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

🐶🇲🇽 Frida forma parte de la Marina y su trabajo es salvar vidas | Frida is part of the Mexican Navy and her job is to save lives #Navy #Marina #dogs #FuerzaPerruna #FuerzaMexico #earthquake #rescuedog

Frida Mexican Rescue Dog (@frida_mexrescuedog) által megosztott bejegyzés, Szept 24., 2017, időpont: 5:46 (PDT időzóna szerint)

Most, 10 éves korában a gondozói szögre akasztották híres maszkját és csizmáját, és rágójátékot adtak neki élete következő fejezetéhez.

A nyugdíjba vonulásra vonatkozó terveket még meg kell erősíteni, de úgy vélik, Frida vidékre költözik, és segít a kutató és mentőkutyák következő generációjának képzésében.

Kiemelt kép: Youtube.com

Kutyák segítenek idős emberek lelki gyógyításában Pécsen
Kellemes, szórakoztató, szeretetet adó pillanatok ezek a szépkorúaknak.
Olvasói sztorik