Mozaik

Ennél olcsóbb tengerparti nyaralás nincs Európában

A főételek például átszámítva 1000-2000 forintba kerülnek egy tengerparti étteremben.

Egyre népszerűbbek a tengerparti nyaralások a magyarok körében, és van is választék bőséggel.  Ezek az üdülések többnyire meglehetősen drágák, a Pénzcentrum azonban egy külföldi felmérés szerint azt írta, hogy van egy ország Európában, ahol gyönyörű a part és az árak sincsenek elszállva, sőt a Balatonhoz képest is olcsóbban ehetünk, ihatunk.

Fotó: Pixabay

A brit Post Office  kilenc tipikusnak mondható szabadidős árucikk – egy csésze kávé, egy üveg helyi sör, Coca Cola, egy üveg bor, egy üveg víz, naptej, rovarirtó, kétfogásos ebéd két személyre és egy háromfogásos vacsora két személyre egy üveg borral – árát vette alapul, és ezen termékek és szolgáltatások összesítésével határozta meg, hogy mennyibe kerül a nyaralás Európa egy-egy tengerparti üdülőhelyén.

Ennek alapján a legolcsóbb ország, illetve annak tengerpartja Bulgária – sok-sok látnivalójával együtt.

A portált egy olvasójuk arról tájékoztatta, hogy egy kávé a bolgár tengerparton 300 forint, de talált egy leváért, azaz 165 forintért is, a kapucsínó 330 forint, egy kis üveges kóla 250 forint, a fél literes ásványvíz szintén 250 forint, fél liter sör pedig 500 forintba kerül. Még délebbre egy étteremben főételeket például 6 és 12 leva között választhatunk, ezek átszámítva 1000-2000 forintba kerülnek.

Az olvasó szerint egy 6 fős társaság – 4 felnőtt és két gyerek – egy vacsoráért 6 ezer forintnak megfelelő levát fizetett tengerparti éttermekben, úgy, hogy ebben az italok is benne voltak.

Piran
Kelet-Európa Svájcának a tengerpartja is szenzációs
Adunk pár tippet, hova menjünk, és eláruljuk, miért is érdemes felfedezni a szlovének kicsi mediterrán tengerpartját.

Kiemelt kép: Wikimedia Commons

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik