Mozaik

Mától vonattal is utazhatunk az Adria meseszép tengerpartjaira

A kedvelt és közeli adriai tengerpartok olcsón, vonattal is elérhetők mától.

Pénteken 18 óra 55 perckor indul idén az első SEA←YOU Adria expresszvonat Budapestről a Keleti pályaudvarról.

Ezzel és a június 21-től szintén naponta közlekedő Istria expresszvonattal kedvező áron lehet eljutni a tengerhez. Az utasok több tengerparti üdülőhelyre utazhatnak vele, Rijekába (Fiuméba), Opatijába (Abbáziába) vagy Koperbe közvetlenül, Pulába és Triesztbe pedig átszállással.

A Budapestről az Adriára naponta induló, oda és vissza is éjszaka közlekedő két SEA←YOU vonat a piacon egyedülálló szolgáltatás: utazás és egyszerű szállás is egyben – írja a MÁV-START.

Ülő- és fekvőhelyes, valamint hálókocsik biztosítják az utasok kényelmét a többórás vonatozás során. 

fekvőhelyes kocsi egyszerű, ifjúsági szálláshoz hasonló fekhelyeket nyújt éjszakára. Két fülketípusban 4 vagy 6 személyesben utazhatunk. Az üvegfalú fülkék belülről zárhatók, illetve a folyosó felé elfüggönyözhetők. A fekvőhelyes kocsival saját utaskísérő is utazik, aki gondoskodik a kocsi utasairól és büféárut kínál.

hálókocsi a folyosó felé is zárt oldalfallal rendelkező, mosdóval ellátott fülkékkel kínálja a vetett ágyban való utazás lehetőségét. 3, 2 vagy 1 személyre foglalható fülkék vannak benne. A hálókocsiban utazva kipihenten érkezhetünk meg úti célunkhoz. Hálókocsi Koperbe nem közlekedik.

Fotó: pixabay.com

Adria Expresszvonat

Az Adria expresszel közvetlenül utazhatunk Splitbe, átszállási lehetőséggel Zadar és Šibenik felé.

A vonat Budapestről a Keleti Pályaudvarról indul 18:55-kor június 14-től szeptember 6-ig naponta, visszautazás egy nappal később. A vonat Székesfehérváron át, a Balaton déli partján közlekedik, majd Nagykanizsát követően Gyékényesnél lépi át az országhatárt. A járatra ez évtől kedvezményes, START Split elnevezésű menetjegyek is válthatók, korlátozott számban. Ezek ára a Magyarországon megtett szakasz hosszától függ. Az Adria expresszen ráadásul kerékpár is szállítható.

Isztria Expresszvonat

Az Istria expresszel közvetlenül Rijekába, Opatijába vagy Koperbe juthatunk el, átszállási lehetőséggel Pula és Trieszt felé.
A vonat Budapestről június 21-től augusztus 30-ig naponta közlekedik, Székesfehérváron, Veszprémen és Zalaegerszegen át, majd Őrihodosnál hagyja el az országot. A SEA←YOU Istria expresszel a szlovén tengerpart fővárosa, Koper, valamint a Kvarner-öböl népszerű üdülőhelye, Abbázia (Opatija) és Magyarország történelmi kikötője, Fiume (Rijeka) is közvetlenül elérhető a Déli pályaudvarról. Biciklit ezen a járaton is szállíthatunk.

A járatok Budapestről az esti órákban indulnak, majd másnap reggel érkeznek meg a tengerparti célállomásokra, így megspórolhatjuk az utazással a szállásköltséget is.

Bővebb információkat ide kattintva találsz.

Cápát videóztak a horvát üdülőváros partjainál
Röviduszonyú makócápa az Adriában.

Kiemelt képünk illusztráció – Fotó: iStock

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik