Mozaik

Legalább 15 medve kóborol Szejkefürdőn

Főleg az esti és a hajnali órákban vannak problémák.

Óvatosságra intik a Nagy-Küküllő Vadász- és Sporthorgász Egyesület tagjai a székelyföldi Szejkefürdőre látogatókat, hiszen – a bocsokat is beleszámítva – több mint tizenöt medve él a környékbeli erdőkben, amelyekkel rendszeresen találkoznak az arra járók. Főleg az esti és a hajnali órákban vannak problémák, írta a Székelyhon.

Bálványoson így másznak be a kertbe a medvék
Az anya és bocsa először bekukkantott, a többit fotókon mutatjuk.

Szejkefürdő Székelyudvarhely szabadidőközpontja és üdülőtelepe. Ivókúrára alkalmas petróleumos borvize, kénes melegfürdője, mofettája (gőzölője), gyógyiszapja van, mindez egy helyen, az enyhe, kellemes mikroklímájú Sós-patak kies völgyében.

Mărmureanu-Bíró Leonárd, a Nagy-Küküllő Vadász- és Sporthorgász Egyesület igazgatója a portálnak elmondta:

a nagyvadakat ők és mások is látták már a Szívek sétánya mentén, a székelykapuk közelében, illetve a borvízforrás környékén is.

A támadások elkerülése érdekében arra kérnek mindenkit, hogy főleg az esti, éjjeli és a hajnali órákban kerüljék az említett helyszíneket, hiszen főleg akkor aktívak a medvék, nap közben nem okoznak problémát.

A szakember közölte:

egyelőre tehetetlenek a szejkefürdői nagyvadakkal szemben, hiszen azok nem okoztak kárt, emberre sem támadtak, így sem a kilövésüket, sem pedig az elszállításukat nem hagyják jóvá a környezetvédelmi minisztériumban.

Kiemelt kép: Szejkefürdő, Szabadtéri Székelykapu Múzeum – Facebook/Vitéz Mihály

Olvasói sztorik