Mozaik

Bálnalest és 7 titkos helyet is kínálnak Tenerifén

Egyre több magyar turista kacsintgat a sziget nyújtotta látnivalók és kikapcsolódás felé.

Az utóbbi években sok magyar turista dönt úgy, hogy az utazási irodák kínálatát elkerülve saját maga tervezi meg pihenését külföldön. A légiközlekedés bőséges választékának és a szálláshelyek sokaságának köszönhetően nincsen leküzdhetetlen akadály, távoli országok sem elérhetetlenek a pihenni vágyók számára.

Utóbbi területek közé tartozik Tenerife, a Kanári-szigetek egyik gyöngyszeme, ahol a természet szépségei mellett kalandozások egész sora várja az üdülőket. Az ott töltök napok felejthetetlenné tételében segíti honfitársainkat egy fiatal magyar házaspár, akik ismerik a sziget minden négyzetcentijét, utazásközvetítőként pedig a legtökéletesebbre törekednek.

Sajtos Gábor és felesége, Visnyei Krisztina 2017-ben indultak útnak. Mint korábban megírtuk, a fiatalok házasságkötésük után néhány hónapos nászútra érkeztek a szigetre, előzetesen feltérképezve esetleges munkavállalási lehetőségeiket. A férj idegenforgalmi végzettségére és nyelvtudásukra – Gábor angolul, németül, görögül és ma már spanyolul is beszél, Krisztina pedig a görögöt leszámítva a három nyelvet „bírja” – úgy döntöttek, hogy a „világ másik végén” vállalkozóként, idegenforgalmi szolgáltatóként segítik a privátban Tenerifére érkező magyar turistákat.

Sajtos Gábor és Visnyei Krisztina Tenerifén élnek utazásközvetítő vállalkozóként

„Aki mer, az nyer” alapon vágtak bele. Mi az eredmény?

Mertünk és dolgozunk. Éppen egy éve, 2018 augusztusában váltottam ki utazásközvetítői egyéni vállalkozói igazolványomat a szigeten – mesélte Gábor. – Ez nyilván alapos előkészítést, megfontolt döntést igényelt, és a kitartó munka meghozta gyümölcsét. Ma már több mint 100 szállodával és Tenerife legnagyobb autókölcsönzőjével állunk kapcsolatban, miként a szabadidős, fakultatív programok területén is a sziget megannyi attrakcióját kínáljuk az idei érkezőknek, akiknek minden óhaját lessük és segítünk nekik.

Van-e igény szolgáltatásaikra?

Örömünkre folyamatosan fejlesztés alatt álló weboldalunk és a legnagyobb közösségi portál, a Facebook segítségével, természetesen a velünk kapcsolatba lépett turisták jó véleményeinek köszönhetően egyre több magyar utazó keres bennünket. Nem csupán korrekt hozzáállásunk az alapja a felénk áradó bizalomnak, hanem az is, hogy nyelvtudásunknak köszönhetően sok olyan honfitársunknak segítünk, akiknek hosszú időt venne igénybe egy-egy aprólékos ügy intézése. Ezért sem meglepő, hogy egy év alatt már több visszatérő vendéget üdvözölhettünk Tenerifén, és egyre több ismert személy kéri szolgáltatásainkat.

Mivel a szigeten a jó időjárásnak köszönhetően nincs üdülési holtszezon, az év minden hónapjában talpon vannak és várják a magyar turistákat. Fakultatív programok kínálatából sincsen hiány, ezekről teljeskörűen tájékoztatják a pihenni érkezőket. A látványos, izgalmas és esetekben a világon is ritkaságnak számító kalandokból nehéz választani, Gábor és Krisztina azonban megosztotta a Sokszínű Vidékkel, náluk melyik a top 7 fakultatív program Tenerifén.

Szelek szárnyán az óceán felett

A Parascending – azaz az ernyővel repülés – minden korosztály számára biztonságos és felejthetetlen élmény, igazi energiabomba, olyan kaland, ahol az emberek – köztük a gyerekek 3 éves kortól – szabad madárnak érezhetik magukat. Repülés közben a sziget déli részének gyönyörű panorámája csodálható meg.  A tapasztalt személyzet mellett az ember itt úgy érezheti magát, mint egy extrém sportoló, miközben nem kell annak lennie. A Parascending üzemeltetője a szigeten a legnagyobb ernyővel rendelkezik, ezért akár két vagy három embert is felengednek egyszerre.

MaxiCat katamarán hajótúra

A delfin és bálnanézős hajótúrán hatalmas katamaránról – mely Puerto Colón kikötőjéből indul –  élvezhetik a látványt. A túrák 3 vagy 5 órásak.

A 3 órás túra során a katamarán végighalad Tenerife délnyugati partjánál, hogy betekintést nyerhessen a bálnák és delfinek természetes élővilágába. A hajó mintegy 30 percre kiköt a nyílt vízen, ekkor csobbanhatunk az óceánban, a legénység pedig ételkülönlegességekkel kínálja az utasokat. Az 5 órás hajóút abban különbözik a rövidebbtől, hogy a katamarán a Masca hegység felé veszi az irányt, ahol megcsodálhatók a Los Gigantes gyönyörű hegyvonulatai.

Jacht kirándulás az Amalfi Cincon

Ezen a delfin- és bálnanézős, 3 órás luxus jacht túrán nem csak delfinekkel és bálnákkal találkozhat a programon résztvevő, hanem az óceánon ringatózva élvezheti Tenerife déli partvonulatának látképét. Az út során lehorgonyoznak egy csodálatos, meredek sziklafalba vájt barlang közelében, ahol lehetőség nyílik fürdőzni és búvárszemüvegen keresztül szemügyre venni az kristálytiszta vizű öböl élővilágát.

Quad Safari

A túrák a sziget déli részéről indulnak, az aszfaltozott utakról letérve más perspektívából ismerhető meg a gyönyörű természeti környezet, melynek során a szórakozás garantált. 3 és 4 órás túrák közül lehet választani, melyek Playa las Americasból indulnak. A 3 órás túránál főképp offroados terepen, szép tájakon át viszik a látogatókat. A 4 órás túrán a vulkán meghódítása a cél, így a vezetett safari során több szép kilátót és némi földes utat érintve irány a Teide, ahol a fantasztikus holdbéli tájat élvezhetik. A túrákon való részvételhez a 18. betöltött életév és  jogosítvány szükséges.

Siam Park

Európa egyik legnagyobb vízi vidámparkja a sziget déli részén, Costa Adeje városában található. A park kedvelt attrakciója közé tartozik a mesterséges hullámfürdő, a 28 méter magas Tower of Power, kígyódzsungel és a folyón történő gumikerekes ringatózás is. A park kinézete nagyon látványos: thai stílusú épületek és gyönyörű parkosított részek ékesítik.

Loro Park

A Loro Park a Kanári-szigetek és talán a világ egyik leglátogatottabb attrakciója, szinte kötelező program minden korosztálynak.

A park Puerto de la Cruzban található, ahol megtekinthető a világ legnagyobb papagáj-gyűjteménye: több mint 3000 papagáj 300 különféle fajtája él a területen. A programokból nem hiányzik a delfin-, fóka- és papagáj-show sem, de megcsodálható a pingvinház is: itt található egy olyan mesterségesen kialakított helység, ahol még a hó is hullik, -2 Cº van, hogy a pingvinek teljesen otthon érezzék magukat. Ritkán látható érdekességet kínál az  orchidea-ház és a különleges halakat felvonultató hatalmas akvárium. A látogatók hófehér tigrisekkel, a járdákon sétáló flamingókkal, 18 és fél méteres cápa alagúttal, aligátorokkal, csimpánzokkal és még sok más fajta állattal találkozhatnak a parkban.

Tengeralattjáró

A sziget délkeleti részén található San Miguel kikötőjéből indul a tengeralattjáró, mellyel felejthetetlen élmény, garantált szórakozás lemerülni az óceánban. A víz alatti élővilág és a kristálytiszta víz utánozhatatlan pillanatokkal ajándékozza meg az utasokat. Ha bárki fotókat vagy videót szeretne készíteni, természetesen megteheti. Amit fontos tudni: 2 évesnél kisebb gyerekek nem vehetnek részt a programon.

Örök folyamat a bizalom építése

Gábor és Krisztina nem ülnek a babérjaikon, most újabb ötletüket valósítják meg. Hamarosan induló hírlevelükkel naprakész információkkal szolgálnak az érdeklődőknek az éppen aktuális akciókról, programokról, mely a jelenlegihez hasonlóan természetesen minden elektronikus elérhetőségükön is olvasható lesz, ráadásul megmutatják Tenerife 7 titkos helyét is.

Azt vallják, a bizalom építése örök folyamat, és ennek része mostani fejlesztésük is, mellyel reményeik szerint még több Tenerifére utazó magyar turista keresi fel őket.

Kiemelt kép: Facebook/Holiday in Tenerife

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik