Mozaik

Pénteken 13 állatkertben várják az éj leple alatt a látogatókat

Augusztus 30-án a VIII. Állatkertek Éjszakája csábít színvonalas és látványos programokkal az országban.

Idén pénteken is Állatkertek Éjszakája, immár a nyolcadik alkalommal, a hagyományoknak megfelelően a nyár utolsó péntek estéjén, augusztus 30-án. Az ország tizenkét települése csatlakozott a rendezvényhez: Budakeszi, Budapest, Debrecen, Győr, Jászberény, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Poroszló, Szeged, Veresegyház és Veszprém.

A rendezvény során 13 állatkert, vadaspark és állat-bemutatóhely nyújt színvonalas programokat az érdeklődőknek.

A Pécsi Állatkert ráadásul két estén át is várja a látogatókat, lesz látványetetés, fényfestés és csillagvizsgálás többek között.

A Debreceni Állatkert honlapján részletes programajánlóval csábít, innen megtudhatjuk azt is, hogy idén is lepleznek le az éjszaka folyamán új állattartó helyeket, az est egyik szenzációjaként pedig bemutatják Pálmaházuk legújabb lakóját, a világ egyik legritkább állatkerti varánuszát, ráadásul egész este közlekedik majd a kisvasút, és üzemel a Vidámpark is.

Fotó: zoodebrecen.hu

A többi helyen is olyan élmények várják az érdeklődőket az este folyamán, amelyeket egy évben csak egyszer lehet átélni. Az éj leple alatt közelebb kerülhetünk az állatkertek lakóihoz, feltárulkoznak előttünk az éjszaka titkai, lakóik titokzatos élete. A látogatók az este különleges varázsában szakvezetéssel leshetnek be a kulisszák mögé.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben is, ahogy a többi állatparkban, este 7 órakor nyitják meg a kapukat, este 11-ig lehet majd jegyet vásárolni, és éjfélig tartózkodhatunk a kert területén. Idén is lesz lehetőség kombinált jegyek váltására, amelyek a Fővárosi Állat- és Növénykert mellett a Budakeszi Vadasparkba és a Tropicariumba is érvényesek. Utóbbi két helyszínen ezeket a jegyeket az Állatkertek Éjszakáját követő két hétvégi napon is fel lehet majd használni.

Az egyes programokról részletesen informálódhatnak az adott állatkertek honlapjain.

Gigaméretű zsiráfbébi a Veszprémi Állatkert új kedvence
Az állat több mint másfél méter magas, súlya 50-60 kilogramm körül van.

Kiemelt kép: MTI/Krizsán Csaba

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik