Mozaik

Elpusztult Yvonne, a világ legismertebb szökevény tehene

Yvonne 2011 tavaszán szökött meg, bevette magát az erdőbe és hetekig békésen élt a vadon állatai közt.

Nyolc évvel ezelőtt vált világhírűvé Yvonne, a tehén. Az állatnak azzal sikerült kivívnia a figyelmet, hogy sikeresen megszökött a fogságból, és hónapokon át sikeresen bujkált üldözői elől a bajorországi erdőkben. A 14 éves állat a napokban pusztult el egy németországi állatmenhelyen, adta hírül az MTI.

Megmenekült a kényszervágástól a 10 éve gazdátlanul kóborló tehéncsorda
Az állatok leölése 350 ezer złotyba, körülbelül 25,5 millió forintba került volna a lengyel államnak.

Yvonne életéért két napon át küzdöttek a gondozók és az állatorvosok, ám végül fájó szívvel el kellett engedniük. A deggendorfi Gut Aiderbichl menhely szerint Yvonne valószínűleg egy másik szarvasmarhával való dulakodás közben súlyos medence sérülést szenvedett, ezért végül a tehenet el kellett altatni.

ARMIN WEIGEL/dpa/Europress

Yvonne, eredeti nevén Angie, 2011 tavaszán szökött meg, amikor az ausztriai Karintiából egy bajorországi gazdához került. Bevette magát az erdőbe, és hetekig békésen élt a vadon állatai közt. Akkor figyeltek csak fel rá az emberek, mikor majdnem egy rendőrautónak szaladt. Veszélyesnek minősítették és elrendelték a kilövését.

A szökevény azonban roppant rafinált volt, és  hónapokon át sikeresen kijátszotta az elejtésére, elfogására tett kísérleteket. Ügyességével és bátorságával maga mellé állította a közvéleményt, híre Amerikába és Indiába is eljutott, utóbbi helyen, ahol szentként tisztelik a marhákat, menedéket ajánlottak fel neki.

Yvonne-t végül a Gut Aiderbichl állatmenhely szakembereinek sikerült befogniuk altatólövedékek segítségével, ezután pedig a deggendorfi menhely befogadta, így nem végezte vágóhídon.

A karakteres állatot csaknem napra pontosan nyolc évvel a 2011. szeptember 2-ik befogása után sérülése miatt altatták el.

Kiemelt kép: ARMIN WEIGEL / DPA / AFP / Europress

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik