Mozaik

Bármit kiszagol a dunaszerdahelyi szuperkutya, Iron

Ha kell, fegyver, máskor játszótárs a kiválóan kiképzett Iron.

Régóta tudjuk, hogy a rendőrség munkáját nagy mértékben tudják segíteni a jól képzett rendőrkutyák. Ezek az állatok kiváló szaglással rendelkeznek így tulajdonképpen nem csak a szemükkel, hanem az orrukkal is ,,látnak”, ezért extrém esetekben is nyomra vezethetik a nyomozókat.

Dunaszerdahely büszkesége a helyi rendőrség dobermannja, Iron, igazi hős számba megy a településen. A kiváló szaglású, fegyelmezett kutya nemrégiben egy feltört széfet szagolt ki, amelyet még szeptemberben loptak el egy helyi cégtől – írja a Paraméter.sk.

Hét dolog, amit idős kutyánk kérne, ha beszélni tudna
Korosabb kedvenceink másfajta gondoskodást igényelnek, mint a fiatal állatok.

Szlovákia kedvenc négylábú rendőre egy megrongált kerítésen keresztül vezette el a rendőröket a tűzálló biztonsági széfhez, amelyre Dunaszerdahelyhez közel, egy erdő sűrűjében bukkantak rá. A hatóságok átvizsgálták az üres trezort, amelyben eredetileg étkezési utalványokat és több mint 35ezer euró (11 és fél millió forint) készpénzt tároltak.

Iron kiváló kutya. Remekül lehet vele dolgozni bemutatókon és terepen egyaránt

– mondta el gazdája, Mária Matuseková.

A dunaszerdahelyi rendőrség kötelékében szolgáló dobermann már több alkalommal segítette sikerrel a helyi hatóságok munkáját, amit az alábbi videó is bizonyít:

Úgy fejlődtek a kutyák szemei, hogy manipulálják velük az embereket
Tudományosan is kimutatták, amit eddig is tudtunk.
Olvasói sztorik