Mozaik

Idén ezeket a kutyákat keresték legtöbben a neten

Egészen meglepőek az eredmények.

A kutya az ember legjobb barátja, ez nem is lehet vitás. Épp ezért sok családnak része, tulajdonképpen igazi teljes jogú tagja a kutya. Szeretjük, kényeztetjük, védjük és gondozzuk, majdnem, mint egy gyereket.

De vajon mely kutyafajták itthon a legnépszerűbbek? A Sokszínű Vidék igyekezett ennek utánajárni: a Google Trends segítségével megnéztük, 2019-ben mely kutyafajtákra történt a legtöbb keresés az interneten.

Szerintetek melyik kutyafajta a legnépszerűbb hazánkban, és vajon kik fértek még fel a dobogóra?

A pembroke welsh corgi, a border collie, a francia bulldog, a rövidszőrű magyar vizsla és a rottweiler a népszerű kutyák közé tartoznak, meglepően sokan kerestek ezekre a fajtákra az idei évben, a top 5-ös listára azonban nem fértek fel.

5. helyen idén a pumi végzett

Fotó: Wikimedia/Lezo

A pumi ma már a puli mellett az egyik legismertebb terelőkutyánk, nemzeti örökségünk része. Kiváló kísérő- és sportkutya. A kilencvenes években a pumi szinte robbanásszerűen ismert lett Magyarországon, egy négy lábon járó vitalitásbomba, amelynek energiája kimeríthetetlen. Rendkívül éber, nagy a mozgásigénye. Gyorsan tanul, hihetetlenül mozgékony.

4. a máltai selyemkutya lett

Fotó: Wikimedia

Igen népszerű ez a 25 cm magas, 2-4 kg-os mutatós kutyus, amely a legrégebbi európai törpekutya. Barátságos, éber, társaságkedvelő fajta, könnyen kezelhető, de sok mozgást igénylő, lakásban is kiválóan tartható.

3. helyezett a spicc

Fotó: Flickr/daveynin

A spiccek gyönyörű szőrzetükkel hódítanak, és különböző méretben léteznek, s kedveltek. Legkisebb közülük a törpespicc, amely egy törékeny alkatú, mutatós öleb. Ragaszkodó, családcentrikus, könnyen tanuló fajta.

2. helyezett a golden retriever

fotó: Pixabay.com

A golden retriever az egész család számára ideális fajta. Elegáns, mindenkivel barátságos és a gyerekekkel is szívesen játszik. Megbízható eb, akkor a legboldogabb, ha szeretett családja körében él. Imád apportírozni. Vakvezető kutyaként is népszerű.

1. helyezett a bichon frisé

Fotó: Wikipedia

Már a rómaiak is ölebként tartották ezt a népszerű kutyafajtát. Puha bundájú kedvenc, szőrének hossza 7-10 cm. Színe kizárólag tiszta fehér. Nem vedlik. Leginkább lakásban tartott, barátságos, gyerekbarát kutyus.

Kiemelt kép: Wikimedia Commons

Vajon felismered a kedvelt kutyafajtákat? Teszteld tudásod!
Aki a kutyákat szereti, rossz ember nem lehet.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik