Mozaik

Meghódította az internetet a törpenövésű német juhász

Nem véletlenül imádja mindenki a cuki kutyust.

Az Instagram sztárja lett a ritka betegség miatt kölyökkutyának kinéző Ranger nevű cuki német juhász, akinél születése után giardia fertőzést diagnosztizáltak. Ezért gazdái azt hitték, emiatt maradt el a növekedésben testvéreitől a kutyus. Amikor megszületett, hatalmas seb éktelenkedett a nyakán, ez elterelte a figyelmet szokatlan termetéről, írja a Kutyabarát.

A betegségéből kigyógyították a kutyust, de egyértelmű volt, hogy valami gond van vele, hisz csak nem akart nőni. Az elsődleges vizsgálatok után beigazolódott, hogy Ranger egy ritka betegség, a hipofízer törpeség áldozata. A betegség nagyon ritka, így a diagnosztizálása is nagy körültekintést igényel az állatorvosok részéről.

Mára viszont világossá vált a betegsége, hisz a már 2 éves német juhász még mindig kölyökkutyára emlékeztet külseje alapján.

Ettől eltekintve vidám, egészséges kutyus Ranger, akit a gazdái is imádnak, kutyabarátaival pedig mindig kapható egy jó kis mókára, játszadozásra. Az egyedinek nem mondható alkalmi szőrhullás és a bőrszárazság okoz egyedül gondot néha a törpenövésű német juhásznak.

Ma az internet kedvence a cuki apróság: Instagram-oldalán lelkes rajongótábora van. A nem mindennapi kutyus 105 ezer követőt mutathat fel.

Kiemelt kép: Instagram/Ranger_thegshepherd

Íme nyolc ismeretlen, de roppant cuki kutyafajta
Magyarországon nincsenek a top 10-ben, de nagyon barátságosak és szerethetők.
Olvasói sztorik