Tom Hanks és Leonardo DiCaprio is odavan a koalákat mentő kutyáért

Tom Hanks szerint filmre kell vinni az ausztráliai kutyus szívmelengető történetét.
Kapcsolódó cikkek

Miközben az ausztrál bozóttűzről érkező újabb és újabb hírek borzolják az emberiség kedélyét, ránk férnek a jó hírek is az ötödik kontinensről. Főleg azokról, akik nem adják fel a reményt, és embereket, állatokat mentenek.

90 ezer állat életét mentette meg egy család Ausztráliában
Több más emberhez hasonlóan igyekeznek mindent megtenni az állatok védelmében.

Bear, azaz Medve, a kékszemű border collie a legmagasabb szintű akadémiai képzést kapta az MNN cikke szerint, egyetemekkel és nemzetközi szervezetekkel együttműködve ment a hétköznapjain is koalákat.

Specialitása a sérült, beteg és árva koalák kiszimatolása.

Számára sem hétköznapi feladat viszont a bozóttűz idején helyt állni: a tűzvész által elpusztított területeken kell megtalálnia a bajba jutott koalákat.

Remek szaglásukkal a ritka állatok felderítése mellett a káros fajok és a veszélyeztetett őshonos növények felkutatására is alkalmasak ezek a kutyák, így fontos szerepet játszanak a természetvédelemben

– idézi a honlap az egyik egyetemi kutatót.

Megmentett koalabébivel lepte meg a gazdáját egy golden retriever
Ilyen meglepetésben csak kevés kutyatulajdonosnak lehet része.

Ami aktuális hősünket, Beart illeti: korábban egy kisállatkereskedőtől vásárolta egy család, de amikor kisebb lakásba költöztek a családtagok, már nem akarták magukkal vinni. A most hat éves koalamentő mindenhová való, csak lakásba nem: tele van energiával, nem szereti, ha simogatják, és igazából nincs is oda az emberek barátságáért.

De éppen ezeknek a tulajdonságainak köszönhetően tökéletesen alkalmas keresőkutyának.

Nagyon figyel a feladatára, és nagyon tud egyetlen dologra koncentrálni, vagyis olyan, mint egy élsportoló. Mégpedig egy remek labdajátékos, hiszen nagy kedvence a labdája, amit jutalomként szokott megkapni. A vadonban pedig nem jön elő belőle a vadállat, tisztán a szagokra figyel és nem az állatokra.

Juhnyájat mentett meg a tűzvésztől egy pásztorkutya Ausztráliában
Patsy az internet új hőse, aki életét kockáztatva segítette gazdáját.

Kiemelkedő képessége, hogy más keresőkutyáknál sokkal jobban megérzi a friss szagokat, így a mentőegységeket az életben lévő koalákhoz vezeti, amelyek sokszor a fák tetején bujdosnak.

Bear történetéért odavan az egész világ, neki köszönhetően még több embert megérint Ausztrália tragédiája. Tom Hanks és Leonardo DiCaprio is kiemelte a rendkívüli kutya tetteit a közösségi médiában.

Disney-filmet kell forgatni Bear, a koalákat megtaláló kutya történetéről. Odavagyok érte, szeretem Beart

– mondta Tom Hanks.

DiCaprio az Instagramon tisztelgett a kutya előtt.

Az elhagyott kutyából szupersztárrá váló Bear kapcsán fontos üzenetet fogalmazott meg a Keresőkutyák a természetvédelemért nevű helyi szervezet.

Nem tudni, a fantasztikusan kék szemeivel, a szemrevaló piros cipőivel vagy a szívmelengető történetével lett-e mellőzött háziállatból ekkora sztár, de azt is tudni kell, hogy rengeteg csodálatos ember is dolgozik most a természet megmentésért. Ők is megérdemlik a világ elismerését

– írta a Facebookon a Detection Dogs for Conservation.

Kiemelt kép: YouTube

Leonardo DiCaprio 5 millió dollárt adományozott az Amazonas megmentésére
Elmondja azt is, hogy mivel támogathatjuk a környezetvédelem jó ügyeit.