Mozaik

Zalaapátiban 100 ezer forint jár minden újszülöttnek

Tavaly kilenc gyermek született a faluban.

Az önkormányzat a gyermeket vállaló családok iránt 2008 óta a Zalaapáti Ifjú Polgára emléklap adományozásával fejezi ki megbecsülését. Ezen kívül minden helyi születésű csecsemő után a szülők százezer forintos települési támogatást kapnak, írta a Zaol.

Valóságos baby boom van egy magyar kisvárosban
A polgármester szerint a családok többirányú támogatása segíthette elő a pozitív változást.

Ennek csupán annyi a feltétele, hogy a gyermek és egyik szülője vagy törvényes képviselője zalaapáti lakóhellyel rendelkezzen, s a gyermeket a helyi óvodába, majd a helyi általános iskolába írassák a szülők. A támogatás részletekben jut el a családokhoz: az emléklap átadásakor 40 ezer, bölcsődébe vagy óvodába lépéskor 20 ezer, az iskolai beíratáskor 30 ezer forint érkezik, a támogatás utolsó, 10 ezer forintos részét pedig akkor adják át, amikor a gyermek a helyi általános iskolában sikeresen befejezi a nyolcadik évfolyamot.

Zalaapátiban 2019-ben kilenc gyermek született, a családoknak a napokban adták át az emléklapokat. Az ünnepségen a polgármester, Vincze Tibor azt is elmondta, hogy a karácsony előtt 8 ezer forint értékű „gyermekprémiumot” is tudtak adni a falu 18 év alatti lakosainak.

Kiemelt képünk illusztráció – Fotó: Pixabay

15 éve facsemetével köszöntik az újszülötteket Szobon
2004-ben kezdődött az akció az akkori polgármester ötletére.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik