Virágzó vidékünk

Minden újszülött után fát ültetnének Várpalotán

Az ország több területén már sikeresnek bizonyultak hasonló kezdeményezések.
Korábban a témában:

Az ország több települése után most Várpalota önkormányzata is programot hirdet „Minden gyerek után ültessünk egy fát!” címmel – olvasható a veol.hu-n..

Az önkormányzat szeretné, ha egyre több ligetes, fás terület lenne a városban.

10 millió fa mozgalom: csak faültetéssel menthetjük meg a Földet
Ha mindenki elültet egy fát, talán nem lesz gond.

Az ország több településén már sikeresnek bizonyultak hasonló kezdeményezések, melynek lényege, hogy a születendő gyermekek után a településen egy-egy új facsemetét ültetnek el.

Fontos célnak tartom, hogy bokrokkal és fákkal sikerüljön betelepíteni a jelenleg gyér fau­nájú környezetet. A faültetésnek köszönhetően kellemes, ligetes terület alakulhat ki, s emellett a csapadékvíz megkötésében is jelentős javulás következne be

– mondta el Galambos Szilvia képviselő, aki hozzátette, az önkormányzat reméli, a lakosság ötleteivel segíti majd a kezdeményezést.

Első lépésként azt várják tőlük, hogy helyszíneket javasoljanak, ennek érdekében közösségi oldal is indul. A városban folyamatosan gondot jelent a közművek vonalában elhelyezett nagy lombozatú fák metszése, emiatt az áramszolgáltató és a városi lakosság között állandó a feszültség.

Az önkormányzat reméli, a faültetési kezdeményezéssel ki tudják váltani a jelenleg rossz helyen, közmű közelében elhelyezett fákat is.

93 évesen is fát ültetett II. Ezsébet királynő
Felajánlották neki a segítséget, de a királynő határozottan elutasította.

Kiemelt kép: iStock

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.