Virágzó vidékünk

Minden újszülött után fát ültetnének Várpalotán

Az ország több területén már sikeresnek bizonyultak hasonló kezdeményezések.

Az ország több települése után most Várpalota önkormányzata is programot hirdet „Minden gyerek után ültessünk egy fát!” címmel – olvasható a veol.hu-n..

Az önkormányzat szeretné, ha egyre több ligetes, fás terület lenne a városban.

10 millió fa mozgalom: csak faültetéssel menthetjük meg a Földet
Ha mindenki elültet egy fát, talán nem lesz gond.

Az ország több településén már sikeresnek bizonyultak hasonló kezdeményezések, melynek lényege, hogy a születendő gyermekek után a településen egy-egy új facsemetét ültetnek el.

Fontos célnak tartom, hogy bokrokkal és fákkal sikerüljön betelepíteni a jelenleg gyér fau­nájú környezetet. A faültetésnek köszönhetően kellemes, ligetes terület alakulhat ki, s emellett a csapadékvíz megkötésében is jelentős javulás következne be

– mondta el Galambos Szilvia képviselő, aki hozzátette, az önkormányzat reméli, a lakosság ötleteivel segíti majd a kezdeményezést.

Első lépésként azt várják tőlük, hogy helyszíneket javasoljanak, ennek érdekében közösségi oldal is indul. A városban folyamatosan gondot jelent a közművek vonalában elhelyezett nagy lombozatú fák metszése, emiatt az áramszolgáltató és a városi lakosság között állandó a feszültség.

Az önkormányzat reméli, a faültetési kezdeményezéssel ki tudják váltani a jelenleg rossz helyen, közmű közelében elhelyezett fákat is.

93 évesen is fát ültetett II. Ezsébet királynő
Felajánlották neki a segítséget, de a királynő határozottan elutasította.

Kiemelt kép: iStock

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik