Mozaik

Bezárták a Grand Canyont is a járvány miatt

A legnépszerűbb amerikai nemzeti parkok közül a wyomingi Yellowstone, valamint a kaliforniai Joshua Tree és Yosemite Park is bezárt már.

Az évente milliókat vonzó, népszerű idegenforgalmi látványosságot, a Grand Canyont szerdán azonnali hatállyal lezárták a látogatók előtt a koronavírus-járvány miatt, írta az MTI.

Az intézkedést azt követően hozták meg Arizona állam illetékesei, hogy a régióban élő navahó őslakosok vezetői és a megyei hatóságok szerint tömegestül érkeztek a turisták a nemzeti parkba.

Százával gyülekeztek a turisták a parkban a tilalom ellenére, amely tíz főnél nagyobb csoportosulást nem engedélyez

– mondta Raul Grijalva arizonai képviselő.

Az amerikai Nemzeti Park Szolgálat mindeddig nem rendelte el az ország 419 nemzeti parkjának általános bezárását, inkább külön-külön bírálta el az egyes parkok esetében a nyitvatartás kockázatát.

Fotó: Pixabay

A Grand Canyon Nemzeti Park bezárását a Coconino megyei egészségügyi hatóságok levele nyomán rendelték el. Coconino megyében eddig több mint 80 koronavírusos esetet regisztráltak, legalább egy fertőzöttet a Grand Canyon Nemzeti Parkon belül találtak.

A legnépszerűbb amerikai nemzeti parkok közül a wyomingi Yellowstone, valamint a kaliforniai Joshua Tree és Yosemite Park is bezárt már a járvány miatt.

Kiemelt kép: Pixabay

Világviszonylatban is kuriózumnak számít a magyar Grand Canyon
Nemrégiben a Páris-patak völgyében lelték fel Magyarország első fatörzsbarlangjait.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik