Mozaik

Különleges maszkokat készít siketeknek és hallássérülteknek az egyetemista lány

Műanyag ablak van a száj előtt azok számára, akik a jelnyelvet és az ajkak leolvasását használják a kommunikáció módjaként.

Jelenleg az egész világon komoly hiányosságokkal néz szembe az egészségügy. A maszkok hiánya arra késztette az embereket, hogy más megoldás nem lévén, saját maguk készítsék el őket. Ashley Lawrence 21 éves egyetemi hallgató azonban azt is észrevette, hogy a maszkok nem mindenkinek készülnek – senki sem készített ugyanis maszkot a siket és hallássérült közösség számára, írja a Bored Panda.

Mivel a koronavírusos esetek száma növekszik, fontos, hogy minden embernek legyen megfelelő védőfelszerelése, így Ashley úgy döntött, hogy csatlakozik a maszkot varrókhoz. Miután rájött, hogy hiányzik a siketeknek és hallássérülteknek megfelelő maszk, ő maga kezdte készíteni őket.

Mikor a Facebookon láttam, hogy az emberek maszkokat készítenek, eszembe jutott, mi lesz a süket és gyengén hallókkal

– mondta Ashley egy interjúban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Douglas Martins (@douglasmartinsbr) által megosztott bejegyzés, Ápr 2., 2020, időpont: 2:38 (PDT időzóna szerint)

Segítséget kért az édesanyjától, majd mindketten elkezdtek olyan maszkokat készíteni, amelyeken műanyag ablak van a száj előtt azok számára, akik az amerikai jelnyelvet és az ajkak leolvasását használják a kommunikáció módjaként.

Ashley a Facebookon közzétette alkotását, és hamarosan bebizonyosodott, hogy ilyen típusú maszkok iránti igények nagyok. Tette felkeltette a média figyelmét és számos megrendelést kapott az Egyesült Államok különböző részeiről. Jelenleg Ashley annyi készít belőlük, amennyire képes, és ingyen küldi el az embereknek. A kereslet növekedésével azonban ingyenes mintákat és oktatóanyagokat szándékozik kiadni, hogy az emberek saját maguk is készítsenek ilyen maszkokat.

Kiemelt kép: Facebook/Ashley Lawrence

Lóháton ment a kórházba, hogy meglátogassa feleségét és újszülött kisfiát
Gépkocsija nincs, a járvány miatt viszont nem szállhatott tömegközlekedési eszközre, taxira pedig nem volt pénze.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik